Aquaman (2018) & Escape Room (2019) Movie Review

Aquaman (2018)

Aquaman (2018) & Escape Room (2019) Movie Review

Movie ni keluar december last year. Mula-mula macam malas nak tengok movie ni sebab orang kata macam merepek. Aku tengok trailer pun, iyalah macam merepek jugak hahaha. Tapi sebab ramai review kata Aquaman ni best so kita tengok aje lah. Rupanya memang betul merepek pun hahaha tapi best! Yelah merepek sebab manusia boleh bernafas dalam air, and rakyat Atlantis yang bangsawan je boleh bernafas kat darat hahahah kelako. Tapi storyline dia best gila. Movie ni dia balance dengan semua sad scene, humour pun ada, adventure, fighting scene, family value, semua ada. Ending dia quite sad, tapi aku happy dengan ending dia :') Rating 9/10 and btw lagu dia pun best!



Escape Room (2019)

Aquaman (2018) & Escape Room (2019) Movie Review

First masa tengok trailer macam gempak, macam seram pun ada. So this is my thought, fuhh.

  • 6 orang strangers yang terlibat dalam game ni sebenarnya dapat tawaran untuk main escape room which is siapa menang dapat $10,000
  • diorang ingatkan escape room ni macam game biasa rupanya it is a REAL GAME!
  • ada beberapa scene dalam movie ni yang aku tak berapa nak paham, macam tak clear sangat story line dia
  • ending dia tergantung (aku rasa akan ada sequel movie)
  • diorang ada 5 room tak silap and setiap room tu ada challenge dia and mesti akan ada orang yang mati
  • adrenaline-shook-scene pun banyak juga lah hahaha yelah sebab semua takut dengan apa yang jadi lepas tu
  • rating 5/10 huhu

2 comments:

  1. aquaman tu mmg ramai yg bg review best.

    ReplyDelete
  2. Aquaman best! Jalan cerita menarik walaupun merepek. Hihi.

    ReplyDelete