17 December 2018

My Althea Top 10 Products Wish List

Produk skincare & makeups dari korea semakin menjadi trend di asia. Baru-baru ni ramai beauty influencers asyik sebut pasal Althea Korea, sebuah website yang jual korean skincare & makeups all the way direct from Korea! Althea has been everyone's favourite since they launch their first product ranges. Yang paling bestnya delivery dia sumpah cepat gila. Biasa international delivery kan lama. The most important is beli 2 barang je dah boleh dapat free postage uwuuu.

The new year is coming at the very alarming rate and it is the perfect time for nice gifts from k-beauty products! Aku siap download apps Althea dekat phone lagi. Selalu usyar-usyar new products diorang and latest promotion. Tapi duit kan tak datang sedebuk sekali gus so aku biasa beli sikit-sikit dulu hehe. Bawah ni semua list top 10 products yang masuk wish list aku. Satu hari nanti semua ni aku punya muahaha.


1. My Lash Serum from Etude House


Baca feedback, ramai gila kata best. Serum eyelashes ni macam untuk panjangkan lagi bulu mata tu. Serum ni boleh segarkan bulu mata kita dari akar, kalau mata tengah stress ke apa kan, pakai je serum ni. Bulu mata jadi sihat gitu. It provides nourishment to the eye and calming effect on tired and sensitive eye line. So sebelum tidur boleh pakai My Lash Serum takdelah tidur-tidur terbawak sekali stress tu hehe.




Ni yang paling aku nak try! Dekat korea brand son&park punya beauty water ni memang viral. Kalau tengok video dekat youtube yang share pasal skincare routine ramai share diorang pakai beauty water ni and diorang kata best. Ramai K-beuaty fanatic & K-pop stars dekat Korea suka beauty water ni. Bila pakai memang rasa segar gila, function macam toner untuk hydrate kan kulit kita (hydration is the key), exfoliates our skin. Nak senang guna, boleh isi dalam spray bottle yang kecik-kecik tu and boleh sumbat dalam beg. Bila-bila masa boleh spray je muka. 




New product range from Althea Exclusives! Semalam pergi brand ambassadors meeting dekat office Althea tau then Tammy kasi kitorang try concealers ni. Best gila! Product ni baru launch dekat website Althea so aku tak sempat beli lagi. It gives good coverage to our skin, bila touch up kat muka tu dah tak nampak flaws and formula ni tak thick sangat, sesuai untuk orang yang muka cepat berpeluh. The hydration keeps the skin tone lasts long and not sticky at all. Next Althea haul memang wajib add to cart these concealers!




Bare essentials set ni Althea dah launch lama dah sebenarnya tapi aku tak try satu pun lagi. Dalam set ni act ada contour cleanser, primer water (toner), and this fixer cream (moisturizer). Kat rumah aku dah ada countour cleanser and primer water tu cuma tak sempat try lagi sebab baru lagi. Tapi fixer cream ni aku dah try masa meeting Althea semalam jugak. Masa kitorang try-try concealers & cushions baru tu, bila bersihkan balik muka rasa dry tau kulit then kitorang apply this fixer cream. Best woo effect dia. Dia takdelah melekit, lepas tu kulit jadi soft macam punggung baby tauuu. Menyesal pulak tak beli fixer cream sebelum ni hahaha.




This product got more than 200+ feedbacks of 5 stars! The most favourite essence of K-beauty lover. Dah lama nak try essence by brand Missha ni. Essence ni boleh kuatkan lagi skin barrier kita and improves our skin tone, pada masa yang sama bekalkan hydration untuk kulit kita. Bila pakai this essence boleh buat muka kita glow gitu. One of the most recommended essence by Korean people. 




Geram je tau tengok product laneige tersusun banyak gila kat rak tester masa datang office Althea semalam. Water sleeping mask ni memang the most favourite product and bestseller item from Laneige wey. Baca review pasal sleeping mask laneige sebelum ni ramai cakap best bila pakai tidur. Ibu aku pun nak tumpang order this sleeping mask on my next haul hehe. The texture really makes our skin hydrated and refine our pores sebab tu ramai gila suka!




Actually aku pernah try one brand punya conditioner before this tapi sebab macam tak reti sangat pakai conditioner so i let go the conditioner. Tiba-tiba rasa macam nak try pakai conditioner semula hewhew. Ramai orang recommend this product since this is one of the bestseller products on Althea's website so saje nak try nak tengok effect dekat rambut sendiri hihi. This product antara yang dapat so much positive feedbacks from previous buyers.




Aku suka pakai clay mask because it helps declog tired and congested skin and this brand punya clay mask contains Canadian glacial clay to control sebum while drawing out impurities from deep your skin. At least pakai seminggu sekali and saje nak try this brand punya clay mask. It caught my attention because it has a lot claims that it will help to tighten your pores and helps reduce acne.




I've been eyeing this mask since long ago. This mask contains 99% pure gold to exfoliate dead skin cells, brighten, and improves the elasticity of the skin, nampak muda glowing gitu. Dah lama nak try this gold mask. The main ingredients is 24K gold, snail extract, and also the seaweed extract. Also one of the bestseller products on Althea's website. It was a pleasant to try this famous mask among k-beauty lovers. 




Rose water is one of my favourite formula because it helps soothing and keeps my skin hydrated so I think I'm gonna try this rose water toner from mamonde. Packaging dia nampak cute and in fact this toner contains 90.89% of Bulgarian Damask Rose, formulated without synthetic pigments, animal oils or mineral oils, so sangat sesuai even untuk orang ada yang sensitive skin. 


So, that's all my sharing for this post. Kinda put some more because to be very honestly I have soooo much products on my wishlist on Althea' website hehe. Tak pernah bosan bila selalu travel on their website. Got so much interesting korean beauty products including skincares and makeups. 


3 comments: