Movie Review - When We First Met (2018) & The Greatest Showman (2017)

When We First Met (2018)

When We First Met (2018) Movie Review


Google : (Comedy)

After spending a night with the girls of his dreams only to become just friends, a man gets the opportunity to travel through time and alter night over again until he gets everything perfect.


My Review : 

Mesej utama yang nak disampaikan dalam movie ni adalah, kau usahalah macam mana sekali pun kalau dah tertulis yang dia bukan jodoh kau, kau memang tak ada jodoh dengan dia. Best gila movie ni. Noah (Adam Devine) suka gila dekat Avery Martin and bila dia tak dapat perempuan idaman dia, dia sedih. Tapi dia dapat peluang untuk travel through masa, macam putar balik masa lalu and dia betulkan banyak kejadian supaya Avery Martin kahwin dengan dia jugak satu hari nanti. Tapi hakikatnya kalau dah memang bukan jodoh tu bukanlah pcsst. Ending pun boek. Ada la part sedih-sedih sikit and kelakar pun banyak. Suka gila! Rating 9.5/10 :)



The Greatest Showman (2017)

The Greatest Showman (2017) Movie Review


Google : (Drama/Romance)

Inspired by the imagination of P. T. Barnum, The Greatest Showman is an original musical that celebrates the birth of show business and tells of a visionary who rose from nothing to create a spectacle that become a worldwide sensation.


My Review : 

Masa movie ni awal-awal keluar kat panggung aku tak sempat nak tengok like tak ambik kisah langsung sebab ingat tak best haha. Then baru-baru ni saje lah tengok sebab bosan kan sekali best jugak weyy ada lah aku nangis sikit some scenes dia hahah. Cerita ni lebih kepada tema kekeluargaan and zaman macam orang putih zaman dulu-dulu. Zac Efron dengan Zendaya pun ada ui. P. T. Barnum boleh jadi contoh ketua keluarga yang baik sebab dia daripada nothing berusaha keras untuk family dia. Best best best! 9/10 punya rating.



1 comment:

  1. Haha. Menarik juga when we first met tu. Kelakar. And ending dia tak berapa nak expect juga. Hehe

    ReplyDelete