Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Hi!

Kulit adalah organ badan kita yang terbesar termasuklah kulit muka. Setiap hari kulit kita akan terdedah dengan kotoran sekeliling yang boleh menyumbat liang-liang kulit kita sebab tu selalu ada masalah clog pores yang end up boleh naik acne and pimples, blackhead, whitehead, tiny bumps, dan sebagainya. Kadang-kadang toksin dari makanan yang kita makan seharian pun boleh buat kulit kita merana tau. Cara nak pastikan kulit kita sentiasa bersih dari kotoran dan bahan pencemar harian ni adalah dengan kita kena sentiasa detoks kulit kita.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Sekarang ni dah tak payah susah-susah buat detoks diy campur-campur bahan tu bahan ini kat rumah sebab dah ada Real Fresh Skin Detoxer dari Althea Korea ni. Skin detoxer ni boleh pakai macam cleanser harian biasa and ambil masa 10 saat je then bilas. Senang je dah tak perlu nak detoks kulit guna diy mask pastu kena tunggu lama-lama baru boleh bilas or telan macam-macam pil.

Salah satu sebab kenapa aku suka Real Fresh Skin Detoxer ni adalah diorang gunakan bahan beauty yang premium macam daun green tea dan rose petals yang sebenar dalam menghasilkan skin detoxer ni. Kira guna natural ingredients jugaklah sebab tu ramai tak ragu-ragu nak pakai skin detoxer ni. In fact kita tahu rose petals dan daun green tea tu boleh berubah warna dari masa ke semasa, tapi jangan risau sebab dia takkan affect quality and functions skin detoxer ni. Still boleh guna macam biasa even dah layu macam mana pun sebab khasiat dia tetap remains constant.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk suggestion, pagi lepas bangun tidur guna rose, then malam cuci muka dengan green tea pulak. Bila bangun pagi guna real fresh skin detoxer rose dia boleh membantu protect kulit kita and balance kan nilai ph kulit kita, and counterbalance kan kulit kita before pakai make up.

Sedikit facts untuk rose petals yang diorang gunakan dalam produk ni. May Rose Petals yang digunakan cuma tumbuh sekali setahun selama 5 minggu sahaja dan dipetik by hand masa bulan may di Grasse, Southern France. Premium May Rose ni boleh balance kan ph kulit kita 5 kali lebih efektif daripada petal rose yang biasa. Kelopak rose yang sebenar boleh membantu dalam melancarkan peredaran darah pada kulit kita muka kita sebab tu kulit kita boleh kekal lembut dan segar.

Pada 10 malam pula biasanya sel kulit kita paling aktif regeneration sebab tu bila guna green tea skin detoxer ni boleh meningkatkan proses regenaration sel kulit kita untuk pastikan kulit kita bersih sebelum direhatkan (tidur). Daun green tea ni pulak diambil daripada Ladang Green Tea Jeju. Diorang guna daun yang baby lagi tau nak buat produk ni. Daun Green Tea mengandungi banyak Catechin, 5 kali lebih banyak vitamin C daripada lemon biasa untuk protect kulit kita dari kerosakan UV.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Lepas ni pegi mana-mana je aku akan sentiasa bawak dua benda ni lagi-lagi bila travel sana-sini sebab kulit akan lagi banyak terdedah so perlukan pembersihan yang optimum supaya kulit kita sentiasa bersih dan bebas kotoran. Skin detoxer ni dua-dua dah jadi favourite aku since first time pakai sebab finishing dia best sangat! Kulit muka tak rasa tegang lepas cuci muka tapi kulit rasa bersih sangat lepas guna real fresh skin detoxer.

Cara pakai dia senang je. Squeeze sikit kat tangan then sapu bagi rata kat kulit muka kita yang kering (jangan basahkan muka dulu). Lepas 10 saat (eleh kejap jee) tambah air sikit then massage kulit kita secara membulat sampai berbuih. Then bilas. Easy peasy kan? Lepas bilas tu dia cabut sekali semua kotor-kotor yang ada kat kulit muka kita tu. Best gila.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk pengetahuan korang, produk ni adalah hasil kerjasama Althea Korea dengan Get It Beauty. Get It Beauty merupakan beauty tv show no.1 di Korea yang provide dan memperkenalkan new trends dan information yang berkaitan dengan beauty. Untuk menghasilkan beauty life yang sihat, Get It Beauty bergabung dengan Althea Korea, the leading K-Beauty di Asia Tenggara, untuk mencipta satu produk yang sesuai dengan jadual urban moden yang sibuk.

Maka terhasillah Real Fresh Skin Detoxer yang mengambil masa cuma 10 saat je pagi dan malam untuk memastikan kulit sentiasa bersih dan sihat dengan menggunakan bahan-bahan premium yang berasal dari pelbagai bahagian dunia. Korang boleh dapatkan Real Fresh Skin Detoxer ni di website Althea Korea;

https://my.althea.kr/real-fresh

18 comments:

  1. berkenan betul nak try yang rose tu.. tapi kena tunggu product2 dok guna skrang habis dlu..

    ReplyDelete
  2. Kena beli utk anak perempuan ni. Thanks for sharing...

    ReplyDelete
  3. best sngt pkai ni. muka rasa segar je

    ReplyDelete
  4. kita guna clarins. pun best jugak :) http://www.wawayusoff.com/2018/08/in-love-dengan-calrins.html

    ReplyDelete
  5. bau dia wangi, suka suka. hehehe

    ReplyDelete
  6. suka yang rose tu! best sangaaaaat!

    ReplyDelete
  7. nampak menarik produk ni.cuma tu la nak kena translate plak bahasa korea nya. hihi...

    ReplyDelete
  8. Eh i tertarik pula tgk yang rose punya. Boleh lah cuba lepas ni

    https://ohhdina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Macam best! I'd love to have the green tea one

    nurulrasya.com

    ReplyDelete