Magic Mug Printing from Printcious

Hello!

Korang bosan tak asyik minum pakai mug kosong je? Kosong bukan maksud kosong takde air hahaha. Tapi mug tu kosong takde corak. Nak tau tak cara nak dapatkan mug yang tak membosankan hidup korang dengan cara yang sangat simple dan cepat?

Haa baca entri ni sampai habis dulu.

Magic Mug Printing from Printcious

Kalau dapat minum guna mug yang korang personalized DIY kan syok! Nampak limited edition gitu. Ada muka sendiri, muka crush, muka mak ayah, muka siapa-siapa jelah hahaha. Tak pun letak logo brand company sendiri ke, gambar dengan bestfriend, gambar kahwin, quotes favourite dengan design paling letop, haa apa lagi korang nak?

Lagi-lagi kalau dijadikan hadiah speacial untuk orang tersayang. Kenapa personalized DIY mug ni speacial? Sebab mug tu di'design'kan khas untuk diri sendiri, siapa tak rasa seronok kalau dapat? Membuak-buak rasa personal connection dengan orang tersayang tu. So apa kata kita buat mug printing.

Magic Mug Printing from PrintciousMagic Mug Printing from Printcious

Bangun pagi bila nak sarapan, minum milo panas guna personalized mug ni, tengok pulak ada gambar anak-anak, makin semangat nak pergi kerja. Bila letih bersukan, minum air guna personalized mug, sambil-sambil minum tengok gambar isteri kat mug, terus hilang penat bersukan tadi hehe.

Personalized mug ni boleh jadi the perfect gift yang korang boleh hadiahkan untuk orang tersayang. Mug tu akan nampak sangat berharga, tinggi dari segi nilai sentimental, sebab kenangan tu sentiasa terpahat pada mug korang. 

Dengan printcious, korang boleh gunakan tools yang ada di website diorang untuk design mug korang sampai jadi paling lawa! Sangat senang dan friendly user. Dalam masa beberapa minit sahaja, design korang boleh siap. Tools di website printcious sangat mudah digunakan dan sangat membantu untuk korang dapatkan design mug printing yang terbaik.

Magic Mug Printing from Printcious

Untuk pengetahuan korang jugak, printcious ada satu produk inovasi terbaru yang sangat cool dan unik di mana, bila mana korang isi air panas dalam mug tersebut, mug tersebut akan berubah warna dan mengeluarkan gambar atau design asal mug tersebut iaitu Magic Mugs.

So bila korang tengah layan air panas korang takdelah bosan mana kan?

Best ke best kalau ada personalized mug ni?

Korang boleh memperibadikan cawan korang untuk mencerminkan keperibadian dan jiwa korang dalam bentuk fizikal supaya momen tersebut sentiasa kekal. Semua mug di printcious boleh disesuaikan dengan mana-mana warna, font favourite korang, gambar serta reka bentuk yang sesuai. If korang ada syarikat, korang boleh jadikan personalized mug ni sebagai hadiah untuk tetamu yang menggambarkan logo atau tema yang bersesuaian dengan syarikat korang. 

Jangan risau kalau korang nak tempah secara pukal sebab di printcious, tiada minimum dan maximum order yang ditentukan. If order korang melebihi 20 unit, korang boleh deal dengan mereka sampai harga jadi paling murah! Lepas ni korang tak perlu stuck dalam jammed berjam-jam dalam highway, godek kedai hadiah ke, supermarket atau warehouse satu-satu semata-mata nak cari hadiah yang paling best untuk orang tersayang. 

Printcious dah bantu korang untuk jimat dari segala macam benda yang ada pada diri korang macam masa, tenaga berjalan untuk berwindow-shopping, dan sebagainya sebab korang boleh goyang kaki bukak website, pilih hadiah personalized apa yang korang nak, design hadiah korang dengan corak yang korang nak menggunakan tools yang disediakan, click order dan tunggu hadiah personalized sampai ke rumah. Settle.

If you are looking for best mug printing service, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, event photo booth is your best entertainment.

Lirik Lagu Bukti Virgoun


memenangkan hatikubukanlah satu hal yang mudahkau berhasil membuatku tak bisa hidup tanpamu
menjaga cinta itubukanlah suatu hal yang mudahnamun tak sedetik puntak pernah kau berpaling darikuberuntungnya aku dimiliki kamu
kamu adalah buktidari cantiknya paras dan hatikau jadi harmoni saat ku bernyanyitentang terang dan gelapnya hidup ini
kaulah bentuk terindahdari baiknya Tuhan padakuwaktu tak mengusaikan cantikmukau wanita terhebat bagikutolong kamu camkan itu
meruntuhkan egoku bukan satu hal yang mudahdengan kasih lembut kau pecahkan kerasnya hatikuberuntungnya aku dimiliki kamu (ku ingin engkau tahu)
kamu adalah bukti dari cantiknya paras dan hatikau jadi harmoni saat ku bernyanyi tentang terang dan gelapnya hidup inikaulah bentuk terindah (kaulah bentuk terindah) dari baiknya Tuhan padakuwaktu tak mengusaikan cantikmu (mengusaikan cantikmu)kau wanita terhebat bagiku, tolong kamu camkan itu
(semua yang jadi bukti tersimpan di dalam palung hati
semua yang jadi bukti tersimpan di dalam palung hati)

kamu adalah bukti dari cantiknya paras dan hati
kau jadi harmoni saat ku bernyanyi tentang terang dan gelapnya hidup ini

kaulah bentuk terindah (kaulah bentuk terindah) dari baiknya Tuhan padakuwaktu tak mengusaikan cantikmu (mengusaikan cantikmu)kau wanita terhebat bagiku, tolong kamu camkan itu, tolong kamu camkan itu

Lirik Lagu Panama Dance Versi Dakwah (Dakwah Version) - Mengapa by THE AUTOTUNE BAND

LAGU PARODI PANAMA VERSI DAKWAH ini adalah nyanyian dari team @tvdakwah iaitu THE AUTOTUNE BAND yang terdiri dari 3 anak muda. Nama AUTOTUNE BAND di guna kerana mereka bertiga bukanlah penyanyi, dan banyak autotune yang perlu di lakukan. Haha. Sila jangan kecam. Apapun, lagu MENGAPA ini berkisarkan tentang sebuah HADITH NABI bahawa suatu saat nanti, umat islam akan di kerumuni oleh orang kafir, seperti mana makanan di kelilingi. PUNCANYA ialah kerana umat ketika itu terlalu CINTA DUNIA DAN TAKUT MATI. Dari hadith itu, kami berbincang untuk parodikan lagu yang sedang viral kini iaitu #PanamaDance bagi memberi alternatif serta mesej dakwah buat semua anak muda di luar sana. Nak ikuti perkembangan AUTOTUNE BAND? haha. Boleh follow instagram @tvdakwah 😊 Moga bermanfaat!

**** Autotune Band - MENGAPA(Panama Cover) Lirik: Ustaz Adnin Lagu: Matteo TARBIAH SENTAP RECORDS (Aiman luqman) Sila sila, sila silakan dengar, Mari mari, mari bersama dengarkan, Tentang pelik pelik masyarakat, yang menimpa dunia sementara ini (Hafiz) Kencang, bila di tegur oleh sesiapa engkau balas "biarlah kubur masing-masing" Kau kata:"Ala, kau bajet alim" tapi kau boleh boom boom pula bajet jahil? Apa yang engkau fikir? (Aiman afif) kau sanggup bangun pagi buta untuk pergi kerja, namun subuh kau tinggal sahja oh teman mengapa? Siapa tuhan kau? Allah tau harta? Mengapa engkau jauhiNya oh teman mengapa? Oh mengapa? Oh teman mengapa? Oh teman mengapa? Oh teman mengapa? (Aiman luqman) Ayuh sambung! Kini kini, kini kita di jajah, pemikiran kita di perkosa dan, di robek musuh untuk menghancurkan hingga hilang jati diri sebagai hambanya! (Hafiz) Hingga satu saat kita di kelilingi oleh musuh bagai makanan di kerumuni Apakah puncanya? Cubalah engkau teka? Semua kerna cinta dunia dan takut mati! cinta dunia takut mati! (Hafiz) Berubah bukan mudah, Kerana syurga bukannya percuma, Dan hendak 1000 daya Jika kau tak nak 1000 dalih kau berikan aha..

Lirik Lagu Floor 88 - Aqilah


ini semuanya cerita si Zalikha
bukan tentang dia tentang adik tirinya
apa yang kutahu nama dia Aqilah
semangat hatiku mencuba kali kedua

rambut ikal mayang hitam manis orangnya
sekali ku pandang berdesun aku tergoda
bagaimana aku ingin mendapatkannya
fikiran celaru dan hati tak tentu arah
benar kata mereka mabuk bercinta
akan lupa semuanya
mandi tak basah, tidur tak lena
makan tak berselera

oh Aqilah cinta hatiku
oh Aqilah I said I love you
oh Aqilah tolonglah aku
terima ku jadi kekasihmu

oh Aqilah dengarkan aku
hati ini hanya untuk dirimu
oh Aqilah percayalah kataku
hati ini dah tertulis namamu

belahlah dada dan lihat hatiku
sucinya cintaku kepada kamu

(Aqilah.. Aqilah...)
(Aqilah.. Aqilah...)

benar kata mereka mabuk bercinta
akan lupa semuanya
mandi tak basah, tidur tak lena
makan tak berselera

oh Aqilah cinta hatiku
oh Aqilah I said I love you
oh Aqilah tolonglah aku
terima ku jadi kekasihmu

oh Aqilah dengarkan aku
hati ini hanya untuk dirimu
oh Aqilah percayalah kataku
hati ini dah tertulis namamu

belahlah dada dan lihat hatiku
sucinya cintaku kepada kamu

Lirik Lagu Sufian Suhaimi - Dimatamu

Lirik Lagu Sufian Suhaimi - Dimatamu

Apakah kau cuba untuk menentukan
Keikhlasan hatiku padamu
Betapa ku mencuba
Mendapatkan secebis kasihmu

Apakah kau tak mampu tuk menentukan
Di antara kaca dan permata
Betapa telahanmu
Memaksaku mengundurkan diri

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu, didunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu, dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati, yang t'lah dilukai
Aku sedar betapa hinanya
Ku dimatamu

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu, didunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu, dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati, yang t'lah dilukai
Aku sedar betapa hinanya
Ku dimatamu

Bahtera 2018 - Himpunan Usahawan Terbesar Malaysia di Kuantan

Haiyya!

Long time no see. Almost a month i have no weekend. Means that every week aku ada program. Mimpi apa ntah aku tetibe rajin join banyak program ni haih. So one of the week, aku join salah satu program di bahtera 2018 di convention centre kuantan.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Program yang aku join kat kuantan ni adalah salah satu anak program bahtera ni. Bahtera 2018 ni merupakan himpunan usahawan terbesar di malaysia bertujuan untuk meningkatkan hubungan usahawan dengan agensi kerajaan, swasta dan NGO yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam aktiviti pembangunan keusahawanan di Malaysia. Nama program yang aku join ni Magic IDEATE @ Bahtera 2018. Ada workshop dan pitching contest at the end of the program.

pusat keusahawanan dan kebolehpasaran (pkkp) universiti sultan zainal abidin (unisza)

Pusat keusahawanan dan kebolehpasaran pelajar unisza sediakan transport untuk student yang berminat nak join. Program hackaton ni berlangsung selama dua hari and at the end of the program, akan ada pertandingan pitching business idea bagi group masing-masing. Cumanya masa kat sana, ahli group bercampur dengan student/peserta lain.

sri manja boutique hotelsri manja boutique hotel

Ekceli aku dengan naziera join program ni sebab tidur hotel ada orang sponsorr and boleh jalan-jalan bosan asyik mereput kat unisza je muahahahaha. Nawaitu awal-awal lagi dah salah tu yang tak menang tu hahaha. 

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantankusiss smka kuala selangor

First day lepas check in hotel, kitorang ada masa free sampai esok paginya. So i booked a grab to visit tentong kat uia kuantan hihu. Tentong ni member aku masa spm dulu. Dia yang paling beriya nangis masa mak aku amik aku masa last day spm haritu kat asrama hahaha. It was kinda like "bila lagi kita boleh jumpa?". 

Bila dia pindah kuantan tu, banyak kali gak tanya bila boleh jumpa sebab unisza dengan kuantan takdolah jauh mana tapi still kena naik bas 5 jam gak. Cuma masa tak mengizinkan. Dah alang-alang aku pegi kuantan free jimat duit tiket en so why not? I might be the worst person kalau tak datang uia jumpa dia alang-alang aku kat kuantan haritu huhu. 

Aku lepak sana, singgah bilik member-member aku yang lain dari petang asar sampai lepas isyak then keluar berdua dengan dia pegi makan kat mall. Sanggup kot masing-masing tak makan dari pagi sebab nak dinner sama-sama malam tu takut perut tak kosong ahahah sweet dok? 

Eksaited masa tu nampak mall sebab kat terengganu mana ada mall tsktsk. Jumpa tentong berapa jam je and sepanjang kitorang lepak tu rasa macam tak sangka kitorang tengah lepak sama-sama sebab susah gila kot nak jumpa budak ni. Kalau ikutkan memang rasa macam nak stay uia malam tu tapi dokleh ah aku besok paginya program start jam 8. Lenkali i lepak kuantan lagi okeyh.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

This is my group. Ada student dari unisza, unikl dan polisas.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Brainstorming session. Sambil kunyah epal hijau.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Fokus nau pakcik ni tengok bmc group dia huhu.

unisza

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Masa second day, unisza ada hantar rombongan satu bas lagi ke kuantan untuk join program pentas utama di bahtera ni. So my another classmates pun ado. At first aku join trip diorang ni, pergi balik hari je. Then bila pkkp bukak peluang siapa nak join hackaton tu aku join yang tu pulok, and diorang still nak join program yang sehari je. Dapatlah jumpa kejap diorang ni masa kat sana sebab itu pun aku rushing sebab slide presentation group aku belum siap. Macam lah tak boleh jumpa kat unisza hahaha.

uniszaunisza

One of the reason kenapa aku rasa happy masa kat kuantan ni sebab ramai budak unisza hahagaga. Tah pape tah. Yelah gi sana jumpa budak unisza, gi situ budak unisza gak. Bangga pulak aku jadi student unisza masa tu hahaha. Lepas je group aku present pitching kitorang, aku dengan naziera cabut pegi jumpa yang lain.

Saje jelah jalan-jalan kat level bawah tengok booth-booth. First booth bronis ni handled by student unisza sebab kak mar (alumni unisza) ni strategic partner bronis hq and stokis dia semua student unisza. Alang-alang ada rin (one of our classmate jugak) tengah jaga booth bronis sekali dengan team dia. Second booth popcorn, kak Ju punya. Aku je kenal dia, dia mana kenal aku hahaha sebab dia alumni unisza. Aku kenal dia through persis and people keep talking about her running popcorn business and kak Ju ni pengasas persis di unisza.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Sampai sekarang i still can't brain kenapa semua ahli team kena berdiri macam patung kat atas pentas tu sambil che man present business idea kitorang :')

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Srsly, aku tak membawa pulang apa-apa kemenangan pun melainkan perut yang full diisi dengan makanan paling sedap dan berkhasiat masa kat sana. Rasa macam nak tinggal sana terus je makan epal hijau hari-hari. Free pulak tu.

Magic IDEATE @ Bahtera 2018 Kuantan

Lepas ni inshaAllah akan banyak lagi program yang macam ni (freeeee dan makan sedap) bakal muncul muka aku muahaha.

Toodler,
Sarah