Movie Review - Game Night, The Uninvited, Crush

Hi semua!

Ni antara movie yang sempat aku khatamkan masa sem 4 yang lepas di mana sepatutnya aku siapkan assignment dan study untuk quiz tapi aku tengok movie hahaha.


1. Game Night

Game Night Movie Review

Movie ni berkisarkan tentang sekumpulan kawan yang selalu mengadakan game night. Tanpa disangka mereka sebenarnya telah terlibat dengan satu kes misteri pembunuhan yang disangkakan salah satu part dalam epic game night yang diorang tengah mainkan. Diorang ingat semua yang jadi tu salah satu trick game night diorang rupanya real.

Banyak plot twist jugak dalam movie ni cuma ada lah jugak dua tiga part merepek macam tak masuk akal if happen in real world sebab diorang banyak masukkan unsur kelakar jugak. Paling kelakar part masa hero & heroin dia tu tengah nak keluarkan peluru daripada tangan. Beriya tu struggle korek tangan sendiri semata nak keluarkan peluru rupanya peluru tu dah tembus keluar lama dah pun hahaha. Cerita ni banyak membuatkan penonton tertanya-tanya sebab macam aku cakap tadi banyak plot twist and tak akan sangka watak sebenar seseorang karakter tu. Rating movie ni 8/10


2. The Uninvited

The Uninvited Movie Review

Sumpah aku macam orang gila masa tengok movie ni. Awal-awal cerita aku boleh expect jalan cerita dia macam cliche tau sekali bila part last ada plot twist yang memang kau takkan sangka dari awal cerita tu memang aku termenung beberapa minit lepas habis cerita ni hahaha. Dalam movie ni korang takkan boleh expect siapa sebenarnya yang jahat, siapa sebenarnya yang gila, siapa sebenarnya pembunuhnya, apa yang pelik dan sebagainya. Korang kena tengok sendiri movie ni.

Lepas Anna keluar dari pusat psychiatric, ayahnya bertunang dengan bekas jururawat arwah emaknya, Rachel. Satu hari, hantu arwah maknya muncul dan seolah-olah menunjukkan Rachel merupakan pembunuh maknya. Start from that Anna dan kakaknya, Alex mula menyiasat Rachel. Then mulalah plot twist yang takkan disangka-sangka. Rating movie 10/10 sebab aku suka banget sih jalan cerita dan plot twist nyah.


3. Crush

Crush 2013 Movie Review

Pernah ada crush? Perempuan ni punya obses dengan crush dia sanggup bunuh or cederakan perempuan lain yang cuba 'merampas' lelaki yang dia minat. Scott Norris memang pelajar paling popular di sekolah nya so no wonder ramai perempuan minat dia termasuk perempuan psyco tu and senang dengan dia lagipun dia memang peramah. Scott Norris mula menyiasat siapa orang sekeliling dia yang jadi psycotic stalker dia sampai tersalah tuding jari rupanya perempuan lain. Memang plot twist gila cerita ni. Geram dengan perempuan psyco tu eii. Rating movie ni 9/10.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Hi!

Kulit adalah organ badan kita yang terbesar termasuklah kulit muka. Setiap hari kulit kita akan terdedah dengan kotoran sekeliling yang boleh menyumbat liang-liang kulit kita sebab tu selalu ada masalah clog pores yang end up boleh naik acne and pimples, blackhead, whitehead, tiny bumps, dan sebagainya. Kadang-kadang toksin dari makanan yang kita makan seharian pun boleh buat kulit kita merana tau. Cara nak pastikan kulit kita sentiasa bersih dari kotoran dan bahan pencemar harian ni adalah dengan kita kena sentiasa detoks kulit kita.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Sekarang ni dah tak payah susah-susah buat detoks diy campur-campur bahan tu bahan ini kat rumah sebab dah ada Real Fresh Skin Detoxer dari Althea Korea ni. Skin detoxer ni boleh pakai macam cleanser harian biasa and ambil masa 10 saat je then bilas. Senang je dah tak perlu nak detoks kulit guna diy mask pastu kena tunggu lama-lama baru boleh bilas or telan macam-macam pil.

Salah satu sebab kenapa aku suka Real Fresh Skin Detoxer ni adalah diorang gunakan bahan beauty yang premium macam daun green tea dan rose petals yang sebenar dalam menghasilkan skin detoxer ni. Kira guna natural ingredients jugaklah sebab tu ramai tak ragu-ragu nak pakai skin detoxer ni. In fact kita tahu rose petals dan daun green tea tu boleh berubah warna dari masa ke semasa, tapi jangan risau sebab dia takkan affect quality and functions skin detoxer ni. Still boleh guna macam biasa even dah layu macam mana pun sebab khasiat dia tetap remains constant.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk suggestion, pagi lepas bangun tidur guna rose, then malam cuci muka dengan green tea pulak. Bila bangun pagi guna real fresh skin detoxer rose dia boleh membantu protect kulit kita and balance kan nilai ph kulit kita, and counterbalance kan kulit kita before pakai make up.

Sedikit facts untuk rose petals yang diorang gunakan dalam produk ni. May Rose Petals yang digunakan cuma tumbuh sekali setahun selama 5 minggu sahaja dan dipetik by hand masa bulan may di Grasse, Southern France. Premium May Rose ni boleh balance kan ph kulit kita 5 kali lebih efektif daripada petal rose yang biasa. Kelopak rose yang sebenar boleh membantu dalam melancarkan peredaran darah pada kulit kita muka kita sebab tu kulit kita boleh kekal lembut dan segar.

Pada 10 malam pula biasanya sel kulit kita paling aktif regeneration sebab tu bila guna green tea skin detoxer ni boleh meningkatkan proses regenaration sel kulit kita untuk pastikan kulit kita bersih sebelum direhatkan (tidur). Daun green tea ni pulak diambil daripada Ladang Green Tea Jeju. Diorang guna daun yang baby lagi tau nak buat produk ni. Daun Green Tea mengandungi banyak Catechin, 5 kali lebih banyak vitamin C daripada lemon biasa untuk protect kulit kita dari kerosakan UV.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Lepas ni pegi mana-mana je aku akan sentiasa bawak dua benda ni lagi-lagi bila travel sana-sini sebab kulit akan lagi banyak terdedah so perlukan pembersihan yang optimum supaya kulit kita sentiasa bersih dan bebas kotoran. Skin detoxer ni dua-dua dah jadi favourite aku since first time pakai sebab finishing dia best sangat! Kulit muka tak rasa tegang lepas cuci muka tapi kulit rasa bersih sangat lepas guna real fresh skin detoxer.

Cara pakai dia senang je. Squeeze sikit kat tangan then sapu bagi rata kat kulit muka kita yang kering (jangan basahkan muka dulu). Lepas 10 saat (eleh kejap jee) tambah air sikit then massage kulit kita secara membulat sampai berbuih. Then bilas. Easy peasy kan? Lepas bilas tu dia cabut sekali semua kotor-kotor yang ada kat kulit muka kita tu. Best gila.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk pengetahuan korang, produk ni adalah hasil kerjasama Althea Korea dengan Get It Beauty. Get It Beauty merupakan beauty tv show no.1 di Korea yang provide dan memperkenalkan new trends dan information yang berkaitan dengan beauty. Untuk menghasilkan beauty life yang sihat, Get It Beauty bergabung dengan Althea Korea, the leading K-Beauty di Asia Tenggara, untuk mencipta satu produk yang sesuai dengan jadual urban moden yang sibuk.

Maka terhasillah Real Fresh Skin Detoxer yang mengambil masa cuma 10 saat je pagi dan malam untuk memastikan kulit sentiasa bersih dan sihat dengan menggunakan bahan-bahan premium yang berasal dari pelbagai bahagian dunia. Korang boleh dapatkan Real Fresh Skin Detoxer ni di website Althea Korea;

https://my.althea.kr/real-fresh

Segmen Bloglist Blog Nieyl


10 Blog yang bertuah akan dipilih melalui undian 

Tarikh Tutup

19 Ogos 2018

Segmen Bloglist 2018 Nurul Najihah

Ronaldmohoni.com Salam Merdeka 2018 Giveaway


Tarikh Giveaway:
19 0gos hingga 09 September 2018

Hadiah:
1. RM 10 untuk seorang pemenang
2. RM 5 untuk 8 pemenang


Giveaway by vitaminsyaza.blogspot.com : Teka Tong yang Mana (wajib backlink)


jawapan: tong 5

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Hi semua!

Tak tahu kenapa tapi last semester paling takde life bagi aku. Final exam ada dua paper je tapi tak tau kenapa rasa takde life sangat. Aku ingat aku sorang je tau rasa macam ni rupanya almost one batch hahaha. Maybe aku masih tak selesa dengan rumah baru lepas keluar dari asrama kut. 

Asyik stress je manjang. Makan pun tak menentu, stress dengan assignments, stress dengan grab tak sampai-sampai depan pagar rumah sampai terlambat masuk class, stress kawan asyik cakap pasal pakwe jeeee (eh), stress duit takde nak makannn, stress tak balik-balik kampung, semuanya stress lah!

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Nasib baik ada My Beauty Masks dari My Product Co ni. Bila sampai minggu study week, banyak masa free. Study pun dua tiga jam before exam je (sebab malas nokharom). Melepak jelah kerja aku kat dalam bilik. Bila check muka dah makin teruk sebab dah lama tak jaga proper, makan pun main sumbat je macam-macam.

Maka masa study week tu bermulalah rajin aku nak jaga muka balik. Almost every day pakai My Beauty Masks sebab best sangat! Ada tiga jenis mask;

1) Hydrogel Gold Red Ginseng (USD$25)
2) Hydrogel Gold Ginger (USD$25)
3) Rice Sheet Mask (USD$9)

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Aku paling suka Hydrogel Gold Ginger sebab tekstur dia rasa macam dia gosok kulit kita and bila cabut mask tu kulit rasa lembap and sejuk je. Pori pun mengecik lepas pakai and tak nampak sangat. Tidur pun jadi lena terus lupa rasa stress seharian hehe. Bila pakai hydrogel gold mask ni nanti lepas cabut mask tu akan ada kesan-kesan sparkles gold kat pipi wow wow.

Kenapa aku suka sangat My Beauty Masks ni adalah setiap stages pembuatan mask ni 100% from Korea. Daripada bahan-bahan nak produce sampailah ke packaging mask semua originally from Korea. One of the ingredients yang diorang guna dalam pembuatan mask ni adalah Natural Honey Extract which claims as antioxidants semualajadi yang membersihkan dan protect kulit kita semua.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Semua My Beauty Masks ni dermatology tested and tak akan dipasarkan selagi belum disahkan dermatology. Kalau tengok dekat packaging pun My Beauty Masks ni free from 8 harmful ingredients macam formaldehyde, paraben, sulfate amine, mineral oil, benzyl alcohol, silicone, coal tar dyes, dan animal-derived ingredients. 

Mask ni bukan macam mask biasa yang kita selalu beli dari drugstores or online. Harga dia agak pricey dengan bersebab. Diorang collaborated dengan Yonjii Cosmetics untuk created those hydrogel.  Hydrogel merupakan gel yang mengandungi 99% cecair yang membantu meningkatkan fungsi selular. Sel-sel kulit kita akan mengekalkan fungsi selular bila kulit kita dah hydrated sepenuhnya untuk menjadikan kulit kita nampak muda dan mengelakkan kedut.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Red ginseng ni elok sebagai antioxidants kulit kita cuma bau red ginseng dia strong sangat. Tapi sebab dia hydrogel mask aku still suka harhar. Bila pakai hydrogel mask, dia melembapkan lagi kulit kita sambil keluarkan serum yang berkhasiat untuk diserap ke dalam kulit kita.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Paling best ginger gold hydrogel mask! Semua ingredients My Beauty Masks ni originally from Korea termasuklah red ginseng dan ginger pun ditanam kat sana. Ginger ni basically semua orang tahu yang dia kaya dengan antioxidants and kandungan ginerol dalam ginger ni membantu protect and meremajakan kulit.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Rice Sheet Mask ni pun best jugak! Diorang guna beras yang ditanam di Gyeonggi, sebuah wilayah terkenal di korea yang provide beras yang paling berkualiti kat Korea. Beras adalah sumber karbohidrat dalam hidup kita dan mengandungi protein serta pelbagai vitamin dan mineral. Kandungan nutrisinya yang banyak membantu mencerahkan dan melembapkan kulit kita.

Best kan My Beauty Mask? Bila bagi adik pakai pun dia pun suka. Dia kata mask ni lain daripada mask biasa. Yela dik nonnn.

Korang boleh visit website dan instagram My Product Co untuk tahu lebih lanjut,

www.myproductco.com
https://instagram.com/myproductco


Lirik The 4aith (Faith) - Yang Pertama

YANG PERTAMA THE 4AITH Composer: Omar K & Adib Hamdi Lyrics: Omar K, Adib Hamdi, Ustaz Adnin

VERSE PERNAH KAH KAU FIKIR DI MANA KAH ARAHNYA JALAN KITA? ADAKAH KAU PASTI INI YANG KAU MAHUKAN UNTUK KITA? PRE CHORUS HANYA MELUNCUR MENUJU ARUS, RASA YANG SEMENTARA TAK MAMPU AKU ‘TUK BERSAMAMU TANPA CAHAYA CINTA NYA CHORUS AKU HANYA MAHU DIA, YANG PERTAMA MAMPUKAH TUK KAU FAHAMI? AKU HANYA MAHU DIA, YANG PERTAMA UNTUK SELAMATKAN KITA POST CHORUS MAHU BERSAMA SELAMA-LAMA NYA MAHU BERSAMA DENGAN RESTUNYA KU CINTA KAMU TIADA HUJUNGNYA KU CINTA KAMU KERANA DIA VERSE 2 PERNAH KAH KAU FIKIR APA DIA MAHUKAN DARI KITA? ADAKAH KAU PASTI SEGALA KASIH SAYANGNYA UNTUK KITA REPEAT PRECHORUS CHORUS BRIDGE BIAR KISAH YANG LAMA TERHAPUS BERLALU SAJA LAKARLAH KEHIDUPAN BARU BERSAMAKU MENUJU CINTA YANG SEMPURNA SELAMANYA

Lirik Sampai Ke Hari Tua - Aizat Amdan (OST Jangan Benci Cintaku)

Lirik Sampai Ke Hari Tua - Aizat Amdan (OST Jangan Benci Cintaku)

Jika ku radio
Dan engkau lagunya
Dan aku putarkan
Hingga semua terleka

Begitulah kita
Ditakdirkan
Untuk bersama

Jika
Ku air wudhumu
Menjadi serimu
Dalam lima waktu

Jika
Kau kuat percaya
Akulah jodohmu
Jagamu selalu

Menarilah sayang
Di hari bahagia
Di bawah bulan bintang
Kasih kita berdua

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....
Mencintaimu....

Kaulah watak utama
Dalam setiap drama
Yang sering dimainkan
Menjadi kegilaan

Begitulah kita
Ditakdirkan untuk bersama

Jika
Ku air wudhumu
Menjadi serimu
Dalam lima waktu

Jika
Kau kuat percaya
Akulah jodohmu
Jagamu selalu

Menarilah sayang
Di hari bahagia
Di bawah bulan bintang
kasih kita berdua

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....
Mencintaimu....

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....

Hingga ke akhirnya
Kaulah cinta terindah
Engkaulah satunya
Sampai ke hari tua

Menjadi milikku
Hingga ke hujung nyawa
Mencintai mu....
Mencintai mu....
Mencintai mu....

#CekodokTrip - Hiking Bukit Keluang, Pantai, La Hot Spring

Hi assalamualaikum!

Hiking Bukit KeluangHiking Bukit Keluang

Bukit Keluang antara destinasi yang dah lama masuk dalam bucket list aku since tinggal kat terengganu ni. Walaupun dah nak masuk sem 5 baru dapat hiking kat bukit keluang, puas hati jugak lah takde ler sia-sia aku belajar jauh-jauh ni harharr. Orang lain dah lama pergi bukit keluang kita baru nak pergi huhu. Ni pun last minit punya plan. Harini plan, esok terus pergi. 

Hiking Bukit Keluang

Disebabkan sem ni ada dua paper je tapi study week lama gila sampai tak tahu nak buat apa tak tahu nak study apa so naziera ajak pergi rumah nenek dia dekat jerteh. Esok paginya terus hiking di Bukit Keluang. Dalam 7.30 pagi macam tu kut kitorang start daki tu yang sempat tengok sunrise hihi.

Hiking Bukit Keluang

Lawa gila mashaAllah (fall in love beb).

Hiking Bukit Keluang

Ni starting point dia. Ada tempat parking kereta. And kalau ikutkan bila turun bukit (terus sampai ke pantai), laluannya agak jauh kalau nak jalan kaki ke tempat parking kereta balik so kami turun ikut jalan yang sama masa kitorang daki bukit je. Biasa orang akan turun ikut laluan jauh tu sebab nak terus mandi pantai then lepas mandi jalan jauh untuk balik ke kereta. Lagipun pantai yang ada ramai orang tu ada banana boat, etc sebab tu ramai pergi pantai tu. Tapi kami malas hahaha. Bila nak turun bukit tu ada sorang abang tu tegur, ''dik, turun salah jalan ke ni?''

Eh takdelah bang. Kami tengah daki bukit secara songsang ni.

Hiking Bukit Keluang

Ni kat bahagian puncak ada pondok dengan bangku panjang gila. Orang ramai berehat amik angin, tengok view dari pondok tu la. 

Hiking Bukit Keluang

Dari atas bukit ni teringat cerita moana tengok bukit yang hujung sana macam Te Fiti haha.

Lepas turun kitorang naik kereta pergi pantai. Tapi kami tak pergi pantai yang biasa orang mandi lepas hiking tu. Kami pergi pantai yang ada muara yang agak bahaya and takde orang kat situ. Yang bahayanya kat muara je, pantai dia okay cuma takde orang sebab orang biasa mandi belah lagi satu.

Hiking Bukit Keluang

Pantai dia sumpah lawa gila. Tu yang masing-masing tak boleh behave bila bergambar hikhik. 

Hiking Bukit Keluang

Lagi bersih, lagi lawa view dia, lagi tenang :')

Kalau nak pergi pantai ni, bila korang keluarkan kereta dari tempat parking starting point bukit keluang tu, korang belok kiri pastu straight je sampai hujung ada jalan mati. Then jalan kaki sikit turun pergi pantai dia.

Hiking Bukit Keluang

Balik dari pantai, kitorang gerak ke La Hot Spring. Tak mandi air panas pun. Tapi mandi sungai kat sebelah dia. Time kat sini nenek naziera tengah berkelah dengan kawan-kawan dia so cucu-cucu dia yang lagi dua orang tu pun ikut sama. Time ni air tengah surut so sungai dia tak dalam macam biasa. Kak Nor kata biasa sungai ni paras dagu diorang bila berdiri dalam air pergh.

Hiking Bukit Keluang

Sekian sahaja cekodok trip kali ini. Lepas ni nak jelajah terengganu pulak hewhew. Aku tengah tak sabor tinggal lagi satu paper final exam nak habis ni pastu boleh balik kl yahuuuu! Kbye.

GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com


28 Julai 2018 hingga 18 Ogos 2018

Guess My Weight Giveaway


83.6kg
Segmen tamat pada 22 OGOS 2018

Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow



Hadiah Pertama : Satu set sebulan Lexee bernilai lebih RM50 menanti anda !

Hadiah Kedua : Satu botol Hygienewash Lexee bernilai lebih RM30

Mula contest : Hari ini 😀
Tarikh tutup contest : 31 Ogos 2018 / 11.59pm

Movie Review - Midnight Runner, Forgotten & I Am Hero

Hi assalamualaikum!

Malam ni aku nak review 3 movie korea and jepun yang aku pernah tengok sambil makang kat rumah sewa aku hahaha. Aku tak berapa nak layan romance movie sangat, aku lebih suka pada movie yang adventure, ada humour-humour sikit, action, mystery, etc.

Kali ni aku nak review 3 movie terus and semua ni movie korea kecuali I Am Hero movie jepun;

- Midnight Runner
- Forgotten
- I Am Hero

Midnight Runner (2017)

midnight runner (2017) movie review

Movie ni keluar tahun 2017 dari South Korea merupakan movie comedy, action, and crime. Lebih kepada kes jenayah, ada action lawan-lawan, and kelakar pun ada. Mengisahkan tentang dua orang pelajar dari Korean National Police Univeristy yang cuba menyelesaikan satu kes jenayah penculikan gadis pada satu malam setelah polis macam melengahkan kes yang baru dilaporkan. Disebabkan risau dengan nyawa-nyawa gadis, mereka berdua membuat keputusan untuk menyelesaikan kes tersebut.

Mulanya Park Ki-Joon dengan Kang Hee-Yeol ni masa orientasi macam anjing dengan kucing tau asyik tak puas hati je sesama sendiri. Then ada satu kejadian yang membuatkan mereka jadi bestfriend and aku memang suka dengan semangat kerjasama dan kesungguhan diorang nak selesaikan kes jenayah yang melibatkan nyawa ramai gadis. 

Bagi aku filem ni biasa je cuma part kelakar banyak hahaha. Masa ending dia aku nangis sikit bila gadis yang diorang selamatkan tu jumpa diorang balik nak ucap terima kasih sebab dia dah berhutang nyawa dengan diorang dua ni. Comel la diorang punya friendship. Plot twist biasa je, jalan cerita pun macam boleh expect so aku bagi rating 6/10 je harharrr. 


Forgotten (2017)

forgotten (2017) movie review

One of hero dalam midnight runner pun jadi hero forgotten jugak dia jadi Jin-Seok. Dalam movie ni, Jin Seok cuba mencari kebenaran di sebalik misteri penculikan yang terjadi. Movie ni memang plot twist gila dengan aku sekali kena tipu tapi memang boek plot twist dia. Mung semua takkan sangka ending dia. Jin Seok kena culik and seolah-olah berada dalam kenangan bahagia dia 19 tahun lalu sedangkan ada misteri sedang cuba dibongkarkan oleh orang sekelilingnya. Aku ingatkan rumah dia yang baru pindah tu berhantu rupanya...... haaa tengok sendiri. Rating movie ni i kasi 10/10 sebab plot twist dia gempak nak dead + hero dia henshem :') 


I Am Hero (2015)

I Am Hero (2015) movie review

Movie ni lebih kurang macam train to busan ada scene kena kejar dengan zombie apa semua tapi sumpah zombie dia lagi seram nak mampus and lagi best dari train to busan. Dalam movie ni takde watak kekeluargaan sangat, semuanya jumpa and kenal kat tengah jalan masa nak lari dari zombie harharr. Berasal dari manga movie since hero dia pun merupakan watak seorang pelukis manga yang menyimpan senapang peribadi. Kalau search movie ni kat google pun banyak keluar version manga. 

Zombi-zombie tu kena virus ZQN and ramai gila zombie dia masa battle kat tempat parking premium outlet tu kau bayangkan orang tengah buat marhaban ramai-ramai tapi daya jalan macam zombie eii seram. Hero tak hensem mana tapi gentleman gila nampaklah smart masa tembak zombie-zombie durjana tu sebab nak selamatkan dua orang perempuan yang dia baru kenal. Rating movie ni i kasi 9/10 hikhik. 


Okay tu je movie review kali ni. Ada banyak lagi movie aku nak review dalam blog ni so korang doakanlah i have a flexible time to blog hahaha. Thanks you for drop by!

Custom Design Totebag & Mug from Printcious

Hi assalamualaikum!

Kali ni aku order custom design untuk totebag dari printcious. Before this pernah order throw pillow kat printcious jugak and kualiti memang baikk. Sampai harini aku tidur lena hari-hari kat rumah sewa bila peluk bantal tu even kadang-kadang bantal selalu hilang bila bangun pagi sebab terjatuh ke bawah katil hahaha #sayatidurganas

Custom Design Totebag & Mug from Printcious

Disebabkan dah percaya dengan kualiti barang printcious and service diorang, aku order lagi totebag dan mug. Semua custom design. Diorang print merchandise yang aku order sebijik macam design yang aku nak. Kalau tak reti nak design sendiri don't worry okay kat website diorang dah ada ready made design or yang tak reti design pun boleh paksa diri design merchandise korang sendiri jugak sebab tools kat website diorang memang senang nak guna and tak merumitkan.

Custom Design Totebag & Mug from PrintciousCustom Design Totebag & Mug from Printcious

Kain totebag ni memang tahan lama and kuat. Aku pernah sumbat laptop dalam beg ni masa turun discussion group assignment sebab beg laptop hilang okeh. Aku turun dari blok tingkat 5 pun tak jahanam lagi beg ni even bawak laptop 14 inchi kauuu.

Custom Design Totebag & Mug from Printcious

Sorry gambar gelap sebab masa snap ni roomate tengah tidur so mampu buka lampu meja je. Malam-malam tengah blogging or siapkan assignment, sambil-sambil boleh minum milo panas guna cawan yang custom made design. Jangan risau kalau takut cawan pecah masa poslaju deliver parcel sebab printcious memang akan wrap betul-betul cawan korang siap letak polystyrene lagi.

Masa aku dapat parcel mug ni aku siap campak-campak lagi kat lantai sebab masa tu baru balik class and tengah rush ada test malamnya hahaha. Kalau nak order merchandise in bulk boleh email company diorang untuk harga member hahaha. 

Penang Road Famous Teochew Chendul Nu Sentral Review Restaurant

Hi assalamualaikum!

Fyi pernah try makan kat restorang ni sekali je masa hangout dengan kawan-kawan kat nu sentral masa cuti sem lepas raya haritu. So almost sebulan from the date kitorang makan kat restoran tu hehe. Saje nak review sebab first time try makan kat situ.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Ni antara menu yang ada. Memang ni je menu dia tak silap. Harga dia bagi aku agak pricy so masa tu kitorang order dua makanan je hehe.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant
Sotong Kangkung & Assam Laksa 

Rasa sotong kangkung dia sedap je. Cuma rasa kuah dia sama macam kuah kacang. And sotong dia sikit hahahaha. Tak puas makan. Assam laksa dia pulak rasa macam pelik sikit.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Rasa assam laksa kuah dia rasa pelik sikit. Tak tau nak cakap macam mana haha tapi rasa macam ada yang kurang. Kebetulan dia bawak sambal bilis tu so dia makan sekali dengan assam laksa tu. Izzah kata sedap lah jugak bila dah tambah sambal bilis tu baru ada rasa katanya so sesiapa nak order sambal bilis tu boleh pm mak aku 012-624 8970 hahaha sempattt.

Mungkin rasa assam laksa dia memang begitu sebab masakan penang mungkin and kami ni tekak lain-lain hahaha. 

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Tempat makan bersih, staff friendly. Lepas ni kalau datang lagi nak try makanan lain pulak hehe. Chendul tu patut try after this. Overall rating 8/10 :)

http://www.chendul.my/

Cawangan lain:
- Ipoh Perak
- Bayan Lepas, Pulau Pinang
- George Town, Pulau Pinang
- Petaling Jaya, Selangor
- Cheras, WP
- Ayer Itam, Pulau Pinang
- Klang, Selangor

Skyscraper 2018 Movie Review

Hi assalamualaikum!

Dah lama masukkan movie ni dalam 'Movie Bucket List' sebab The Rock aka Dwayne Johnson jadi hero dalam movie ni! Memang hero betul dia weyh pernah bayangkan tak bapak kau panjat klcc semata-mata nak selamatkan kau?

Tiket agak mahal, RM14.30 sebab kitorang tengok semalam, hari sabtu tapi takpelah alang-alang baru balik hiking terus tengok wayang huahua.

Skyscraper 2018 Movie Review

Sinopsis :

Filem ini mengisahkan tentang Will Sawyer, seorang bekas pasukan penyelamat tebusan FBI yang kini menjadi penilai keselamatan untuk sebuah bangunan pencakar langit tertinggi di dunia iaitu Skyscraper. Ketika hari pertama bertugas, dia telah dianiaya oleh rakan lamanya yang kini merupakan rakan setugas atas kesalahan jenayah iaitu mensabotaj serta menceroboh sistem keselamatan bangunan tersebut sehingga menyebabkan kebakaran yang tidak boleh diatasi sedangkan ianya bukanlah perlakuan Will. 

Pada masa yang sama, keluarga Will terperangkap di dalam bangunan itu. Misi Will bukan lagi hanya untuk menyelamatkan dirinya daripada buruan pihak polis tetapi Will perlu menyelamatkan ahli keluarganya dan membersihkan namanya daripada tuduhan jenayah tersebut. 

Skyscraper 2018 Movie Review

Rating aku bagi
10/10

Memang banyak scene yang mendebarkan, orang dalam wayang semua terjerit-jerit macam dia pulak yang panjat bangunan skyscraper tu hahaha.