2018 Movie Review - Paskal, The Meg, Pulang, Incredibles 2, Ant Man and The Wasp, Hotel Transylvania 3: Summer Vacation & Rampage

Hi!

2018 ni banyak gila movie best-best so aku nak review 7 movie terus untuk blog post kali ni hahahambek kau. Antara movie yang masuk list kali ni;

Paskal
The Meg
Pulang
Incredibles 2
Ant Man and The Wasp
Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Rampage


PASKAL

paskal

Paskal stands for Pasukan Khas Laut. Antara malay movie yang aku rasa experience dia dah macam international movie. This film is full with action, takde kisah lovey dovey yang boleh buat korang rasa nak muntah even ada lah sikittttt tapi it's not cringe okay. Filem ni berkisarkan tentang ketenteraan and it's based on true story. Aku rasa amazed tengok perjuangan paskal dalam cerita ni, "Antara keluarga dan negara..". Suka gila scene masa diorang tengah perang atas kapal and fyi masa scene latihan paskal diorang, diorang guna real peluru. Banyak lah jugak scene yang buat aku mengalir ayaq mata and part kelakar pun banyak hahaha. Rating 10/10 aku untuk movie ni yang bermaksud kepada manusia yang belum tengok movie ni korang patut (wajib) tengok :)


THE MEG

the meg

Meg ni salah satu spesis shark yang patutnya dah pupus tapi rupanya tak and bila diorang buat research pasal kehidupan lain dalam laut, secara tak sengaja diorang dah buka laluan meg tu untuk masuk ke kehidupan lapisan atas dalam ocean. Nama penuh Meg tu Megalodon ye. Meg ni spesis shark yang sangat merbahaya dan dia takde predator/pemangsa sebab tu dia susah nak mati and shark spesis ni memang laju gila dalam air. Lelaki dalam gambar tu Jonas dan dia seorang rescue diver yang sangat berpengalaman tapi dia stop lepas salah satu misi rescue diorang. Nak pesan satu je bila korang nak tengok movie ni tau, jangan gembira sangat bila meg tu dah berjaya kena bunuh dengan rescue-rescue ni tau hehe. Rating movie ni 8/10


PULANG

pulang

Masa awal-awal movie ni agak slow & bosan sikit bagi aku. Tapi ending dia serious boek. Sedih gila bhai tak jumpa anak bini dekat 61 tahun sampai mati sebab salah faham je. Bila dah nak sampai ajal baru masing-masing tahu cerita sebenar tapi dah terlambat. Cerita dia cerita zaman dulu-dulu tau kira kisah masa zaman-zaman nenek moyang kita jepun jajah Malaysia lagi. Movie ni walaupun tanpa skrip bagi sesetengah scene, feel dia tu ada tau macam korang boleh tau tom tengah rindu man, sayang nak lepaskan man pergi dan sebagainya. Pengajaran daripada cerita ni adalah dalam apa-apa perhubungan perlu adanya communication lagi-lagi family relationship. Jalan cerita dia based on true story and anak dia in real life still hidup lagi sekarang cuma dah tua. Last word dalam movie ni yang paling aku terkesan bila Othman cakap, ''tak dapat jumpa di dunia, mungkin di syurga nanti'' omg i cryyyyyy pastu dia meninggal :'( Rating 9/10


INCREDIBLES 2

incredibles 2

Kelakar tau masa awal-awal movie ni keluar cinema sebab orang-orang tua berebut nak tengok movie ni dengan budak-budak. Ticket asyik sold out je last-last mak aku beli kat astro first je ha hambek kau dua hari berturut-turut tengok incredibles je hahaha. Movie ni cute gila sebab highlight dia kat jack jack sebab dia ada banyak kuasa baru. Orang yang tengok movie ni kebanyakannya nak tahu kuasa jack jack je mihmih. Bolehlah cerita kartun untuk santai-santai tengok dengan family memang best. Rating 7/10


ANT MAN AND THE WASP

ant man and the wasp

Series ni part scott kena kurung kat rumah sendiri lepas join captain america masa movie captain america: the first avenger tak silap. Tapi lepas tu ant man takdelah join infinity war en. Part awal-awal tu scott tak berapa okay dengan hope dan dr. hank sebab diorang berdua marah scott pergi germany tolong join team captain america tak bagitau diorang. Misi diorang dalam siri kali ni adalah nak selamatkan mak hope yang dah terperangkap dalam dunia kuantum berpuluh tahun lamanya. Tapi usaha diorang terbatas dengan wujudnya ghost. At the end the movie, watak dr hank, hope dengan mak hope menghilang macam scene ''i don't feel so good'' dalam infinity war tu so i guess masa misi diorang selamatkan mak hope ni, avengers yang lain tengah berperang dalam infinity war hahaha. So tak sabar gila nak tunggu next sequel sebab kat google dah keluar UNTITLED AVENGERS FILM release may 2019 katanya huhuhu. Yelaaa kira movie ni tergantung juga ler gitu. Rating 8/10 boleh la.


HOTEL TRANSYLVANIA 3: SUMMER VACATION

hotel transylvania 3: summer vacation

Kalau hotel transylvania first, mavis dah terkena zing. Kali ni bapaknya Drac pulak kena zing tapi untuk kali kedua dengan ketua kapal percutian mereka. Aku rasa movie ni banyak part kelakar jakk biasalah kartun en hahaha. Rating 5/10


RAMPAGE

rampage

Rampage ni tengok lama dah bulan 4 or 5 tak silap. Best gila sebab Davis Okoye lebih pentingkan binatang peliharaan dia berbanding orang lain. Kiranya walaupun dia ni jenis suka menjauhkan diri dari orang lain, dia tak pernah tinggalkan George, gorilla albino yang dia jaga dari kecik lagi. Ending dia sedih gila sekali cisss kena tipu. Sweet lah jugak friendship diorang. Bila George kena virus yang buatkan dia jadi lebih besar dan agresif, Davis still tak tinggalkan dia. Rating 9/10







Movie Review - No Escape, Tragedy Girls, Gone Girl & Dark Places

No Escape (2015)

No Escape (2015) Movie Review


Google : Thriller/Action

American businessman Jack Dawyer (Owen Wilson), wife Annie and their two young daughters arrive in Southeast Asia to begin a new life. As his company plans to improve the region's water quality, the family quickly learns that they're right in the middle of a political uprising. Armed rebels attack the hotel where they're staying, ordered to kill any foreigners that they encounter. Amid utter chaos, Jack must find a way to save himself and his loved ones from the violence erupting all around them.


My Review : 

Cerita ni pasal seorang american businessman ada kerja kat sebuah negara asia. So dia bawak sekali family dia tinggal sana. Masa awal-awal family dia sampai sana pun dah banyak benda pelik berlaku. Bila pagi esoknya dia nak cari surat khabar sebab line phone takde, nak contact company pun tak dapat sebab ada banyak masalah, tiba-tiba ada kejadian perang kat pasar.

Seram jugaklah kalau jadi kat diri sendiri bila datang negara orang tiba-tiba ada perang and diorang attack kaum dia (orang putih amerika) je. Next mission dia cuma nak selamatkan family dia and nak keluar dari negara tu je tapi macam-macam halangan jadi lepas tu. Ada satu scene tu sampai dia terpaksa campak anak dia dari satu blok ke satu blokm semata-mata nak lari dari attackers. Memang gila. Rating 7/10



Tragedy Girls (2017)

Tragedy Girls (2017) Movie Review


Google : Horror/Comedy

Teenage crime reporters Sadie and McKayla are hot on the trail of a crazed seriel killer. After capturing the maniac and holding him hostage, they soon realize that the best way to boost their social media stardom is to commit the murders themselves.


My Review :

Cerita ni sumpah gila aku cakap. Perempuan-perempuan tu pun sumpah gila. Aku jadi gila lepas tengok movie ni hahaha. I can't brain lah diorang membunuh sebab nak boost kan social media diorang je haih. I can't brain also macam mana diorang boleh tak tertangkap LANGSUNG sebab membunuh oh goshh. Community diorang pulak jadikan diorang as idola/icon untuk semua kes pembunuhan yang terjadi kat taman diorang sebab diorang ni konon memperjuangkan mangsa-mangsa terbunuh padahal dioranglah pembunuhnya haih.

Siapa yang allergic tengok darah, or aksi potong-potong daging manusia pls avoid movie ni sebab banyak scene begitu. And yang nak tengok pun hati-hati lagi-lagi to those yang kuat mencarut tu hahaha. Rating 7/10



Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014) Movie Review

Google : Drama/Mystery

In Carthage, Mo., former New York-based writer Nick Dunne (Ben Affleck) and his glamorous wife Amy (Rosamund Pike) present a portrait of a blissful marriage to the public. However, when Amy goes missing on the couple's fifth wedding anniversary, Nick becomes the prime suspect in her disappearance. The resulting police pressure and media frenzy cause the Dunnes' image of a happy union to crumble, leading to tantalizing questions about who Nick and Amy truly are.


My Review :

Bak kata Fird, yang suggestkan aku tengok movie ni, plot twist dia gila babi mind-blown. (Sorry for the harsh word). Pada hari anniversary mereka yang kelima, Amy hilang disyaki diculik seseorang dan dibunuh. Setiap hari sejak kehilangan Amy, akhirnya satu-satu rahsia terbongkar selama perkahwinan mereka. Sampai kan Nick jadi suspect kes pembunuhan Amy.

Ni warning awal, cerita ni agak banyak 18+ scene tapi tak payah fokus kat scene itu ye. Kalau faham jalan cerita dia sumpah mind blown gila. Lepas tengok movie ni aku buat research sikit macam biasa hehe movie ni asal daripada novel tulisan Gillian Flynn. Sebenarnya ending dia agak tergantung sebab tu aku buat research sikit if ada sequel dia. Tapi takdo cerita dia ending memang gitu. Buat penonton tertanya-tanya. So lepas tengok cerita ni jangan terlalu berharap pada sambungan dia okeh. Rating this movie got 8.5/10



Dark Places (2015)

Dark Places (2015) Movie Review

Google : Drama/Mystery

A woman (Charlize Theron) confronts traumatic, childhood memories of the murder of her mother and two sisters when she investigates the possibility that her brother (Corey Stoll) is innocent of the crime.


My Review :

Lepas buat research novel Gillian Flynn, pasal movie Gone Girl tadi, aku dapat tahu Dark Places pun salah satu novel beliau and dah diadaptasi ke movie. So sajelah try tengok jugak. Kisah tentang satu-satunya budak perempuan yang terselamat masa kejadian pembunuhan beramai-ramai di rumah dia masa dia kecik dulu yang melibatkan mak dia, dan dua sisters dia yang mati dalam kejadian, masih struggle dengan trauma dia. Abang dia, Corey Stoll dituduh membunuh ahli keluarganya yang lain. Tapi ada satu pertubuhan private yang cuba nak membuktikan abangnya Corey Stoll tak bersalah. Since that, satu-satu misteri akhirnya terbongkar. Rating movie ni 7/10


...........................................................................................................................................

Korang pernah tengok mana-mana movie kat atas ni? Boleh komen review korang jugak kat bawah hehe and kalau ada suggestion movie lain pun boleh komen kat bawah okeh :)

Movie Review - When We First Met (2018) & The Greatest Showman (2017)

When We First Met (2018)

When We First Met (2018) Movie Review


Google : (Comedy)

After spending a night with the girls of his dreams only to become just friends, a man gets the opportunity to travel through time and alter night over again until he gets everything perfect.


My Review : 

Mesej utama yang nak disampaikan dalam movie ni adalah, kau usahalah macam mana sekali pun kalau dah tertulis yang dia bukan jodoh kau, kau memang tak ada jodoh dengan dia. Best gila movie ni. Noah (Adam Devine) suka gila dekat Avery Martin and bila dia tak dapat perempuan idaman dia, dia sedih. Tapi dia dapat peluang untuk travel through masa, macam putar balik masa lalu and dia betulkan banyak kejadian supaya Avery Martin kahwin dengan dia jugak satu hari nanti. Tapi hakikatnya kalau dah memang bukan jodoh tu bukanlah pcsst. Ending pun boek. Ada la part sedih-sedih sikit and kelakar pun banyak. Suka gila! Rating 9.5/10 :)



The Greatest Showman (2017)

The Greatest Showman (2017) Movie Review


Google : (Drama/Romance)

Inspired by the imagination of P. T. Barnum, The Greatest Showman is an original musical that celebrates the birth of show business and tells of a visionary who rose from nothing to create a spectacle that become a worldwide sensation.


My Review : 

Masa movie ni awal-awal keluar kat panggung aku tak sempat nak tengok like tak ambik kisah langsung sebab ingat tak best haha. Then baru-baru ni saje lah tengok sebab bosan kan sekali best jugak weyy ada lah aku nangis sikit some scenes dia hahah. Cerita ni lebih kepada tema kekeluargaan and zaman macam orang putih zaman dulu-dulu. Zac Efron dengan Zendaya pun ada ui. P. T. Barnum boleh jadi contoh ketua keluarga yang baik sebab dia daripada nothing berusaha keras untuk family dia. Best best best! 9/10 punya rating.



Movie Review - Happy Death Day 2017, I Am Number Four 2011, Taare Zameen Par 2007

Hai,

Ni semua movie review yang aku pernah buat sebelum ni. Berminat nak baca boleh klik link di bawah :)



1. Happy Death Day 2017

Movie Review - Happy Death Day 2017, I Am Number Four 2011, Taare Zameen Par 2007

Sinopsis : Tree Gelbman, seorang pelajar kolej perempuan yang selalu pentingkan diri sendiri, bangun daripada tidur pada hari ulang tahun kelahirannya di atas katil pelajar bernama Carter (lelaki). Setiap hari dia rasa ngeri sebab dia selalu mengalami peristiwa yang sama berulang kali. Bila seorang pembunuh bertopeng bunuh dia dengan cara yang kejam, tiba-tiba dia akan terjaga dari tidurnya dalam keadaan yang baik pada hari lahirnya di atas katil Carter jugak seolah-olah peristiwa yang baru berlaku tu adalah mimpi. Dia terpaksa hidupkan hari yang sama berulang kali sampai dia tahu siapa pembunuh sebenar dia.

My review : Suspen dia banyak and jalan cerita dia best je cuma agak bosan sebab yelah perempuan tu hari-hari bangun hari yang sama pastu benda yang sama jadi cuma ada scene lain-lain sikit. Tapi kat google dapat 89% rating. Mungkin bagi orang lain kut. Rating aku 5/10 sebab bagi aku tak berapa best sangat. Aku macam tak puas hati sikit dengan mimpi dia yang berulang-ulang tu hahaha.


2. I Am Number Four 2011

Movie Review - Happy Death Day 2017, I Am Number Four 2011, Taare Zameen Par 2007

Sinopsis : John Smith seolah-olah remaja biasa tapi sebenarnya dia seorang (mahkluk) yang asing yang dilarikan daripada musuh yang memburu dia dan lapan yang lain tanpa belas kasihan. Selalu berpindah-randah dan tukar identiti yang berbeza bersama seorang penjaganya yang bernama Henry, John tidak mempunyai masa lalu yang sebenar atau rumah yang sebenar. Walau bagaimana pun di bandar kecil di Ohio yang kini dia tinggal, dia menemui cinta, kebolehan baru yang kuat, dan hubungan dengan orang lain.

My review : Cerita ni best gila nak dead. John ni makhluk "Number Four" and musuh tengah kejar lapan orang (makhluk) yang macam dia. Kiranya ada lapan lagi orang macam dia setiap daripada diorang ni ada penjaga yang ditugaskan jaga diorang ni kat bumi. Tapi dari luaran diorang ni nampak macam manusia biasa je tapi kelebihan/kuasa yang tersendiri. Ending dia nampak macam akan ada sequel tapi ntahlah kadang tak boleh nak berharap sangat hahaha. Rating 9/10 harharrr.


3. Taare Zameen Par 2007 (Like stars on earth)

Movie Review - Happy Death Day 2017, I Am Number Four 2011, Taare Zameen Par 2007

Cerita ni sumpah sedih gilaaa! Pasal seorang budak istimewa belajar paling corot dalam kelas, paling nakal, selalu kena buli dengan kawan-kawan tapi parents dia tak tahu pun sakit anak dia and selalu marah dia bila dia buat silap. Akhirnya parents dia hantarkan dia ke sekolah asrama sedih weyyy kau tak tau anak tu ada sakit or masalah belajar pastu terus hantar ke asrama. Bila kat sekolah baru dia jumpa cikgu ganti baru yang baik gila, aamir khan bhai. Aamir khan ni lah yang tolong budak ni sedar akan kebolehan diri dia sendiri. Sumpah cerita ni berair gila. Rating 10/10 :'))

Movie Review - Down A Dark Hall di GSC Mid Valley

Hi

3 hari lepas aku baru keluar jalan-jalan dengan kawan high school aku kat mid vallley. spent time tengok wayang lah macam biasa. dalam whatsapp tengah bincang nak tengok movie apa esoknya en tiba-tiba izzah kata, "esok sampai mid valley la baru bincang nak tengok apa." sebab malam tu pun masing-masing malas nak fikir lagi nak tengok movie apa esok en sekali betul-betul sampai kaunter tiket tu baru decide nak tengok movie apa hahaha nasib baik memang takde orang sebab hari selasa.

"akak, cerita apa eh best sekarang ni?"

akak yang jaga kaunter tu pun macam whadehekkk hahaha. dia pun suggest lah crazy rich asian lah, the meg lah, hantu kak limah lah, apa ntah lagi. yang penting last sekali dia sebut down a dark hall. akak tu punya approaching suruh tengok down a dark hall memang gaya fed up bila kitorang berlima sendiri tak tau nak tengok movie apa. kitorang pun onz jelah tengok jelah. kau tau bila movie lagi 5 minit nak start, masa kitorang masuk hall tu apa jadi?

KOSONG wey hall tu gila apa dah lah nak tengok cerita hantuuu masuk hall kosong gelap tu lagi seram bhai kitorang semua perempuan berlima je then ingat salah masuk hall. dua orang pergi keluar cari assistant tanya kut kitorang salah hall ke apa sekali memang betul itu hall nya. masa beli tiket kitorang pulak bunguk tak tengok seat betul-betul ramai orang or tak tsk tsk menangis wey rasa macam nak pergi hall lain je or panggil mana-mana assistant kat luar tu ajak teman tengok sekali hahaha.

masa tu memang redho pasrah jelah tiket dah beli bontot aku pun dah melekat sambil makan popcorn so pasrah jelah berlima pun berlima je lar. bila movie dah start tiba masuk dua orang chinese lelaki and dua perempuan sorang melayu sorang india (kot). jadi la tu 9 orang JE dalam satu hall tengok movie hantu kahkah 1 malaysia lagi tu.

okay lah. panjang pulak muqaddimah. saje nak cerita yang expectation kitorang memang agak tinggi lah movie ni seram gila baq hang.

Movie Review - Down A Dark Hall di GSC Mid Valley

asalnya movie ni from a supernatural gothic novel "Down A Dark Hall" oleh Lois Duncan. Cerita ni kisah pasal seorang perempuan yang banyak masalah disiplin kat sekolah lama kena hantar tinggal di sekolah berasrama oleh parents dia tapi kat sekolah tu ada 5 orang pelajar je termasuk diri dia. gila.


Sinopsis Down A Dark Hall


Movie Review - Down A Dark Hall di GSC Mid Valley

lima remaja perempuan yang bermasalah dihantar ke blackwood, sebuah sekolah berasrama yang misteri untuk perempuan yang 'berbakat'. pengetua blackwood, madam duret dah meyakinkan parents kat luar sana yang blackwood adalah tempat di mana anak-anak mereka boleh berkembang secara akademik & artistik sebab tu diorang hantar anak diorang ke blackwood walaupun mahal. makin lama misteri tentang blackwood akhirnya terbongkar satu persatu akan tujuan sebenar yang mengerikan dalam sekolah tu.


ni review aku

content cerita dia bagi aku memang best tapi dalam movie ni gaya persembahan dia agak tak clear. ni pun lepas tengok movie ni aku siap bukak discussion lagi dengan izzah dan yon sebab aku masih tak faham jalan cerita dia hahaha. ada lah sikit rasa menyesal beli tiket movie ni sebab aku tak paham jalan cerita dia and ending pulak habis macam tu je macam tunggu bintang muncul siang hari. opening dia okay dah and aku suka. masuk je part ending aku rasa macam nak claim refund pulak hahaha. serious cerita ni memang menarik bagi aku tapi hm. movie takdelah seram mana. banyak kait dengan roh orang yang dah mati gitu je. banyak scene yang tak clear dalam movie ni. satu jelah benda paling aku suka lepas tengok movie ni; hero (noah silver) dia hensem kuikui

terus tukar nama sarah silver lepas tengok movie ni hahaha.

rating movie ni i bagi 4/10 jurr tu pun 4 sebab hero dia hensem kahkahkah okay gurau je.


siapa yang dah tengok movie ni tapi sampai sekarang masih tak faham moh ler bukak discussion kat ruang komen bawah. takpe aku ijinkan.

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

Salam and hi

Mengah aku asyik cerita dekat orang lain pasal ragam customer-customer aku yang annoying dia tu na'uzubillah. Yela bila dah geram kalau asyik pendam jadi bahaya en so baik lepaskan waktu tu jugak. And cara aku lepaskan geram aku ialah sambil membebel pasal customer aku kat kawan aku yang tak bersalah tapi terpaksa layankan jugak aku yang tengah hangin ni hahaha. Ampunnn.

*warning : jangan teruskan pembacaan kalau tak nak stress & sakit hati

Aku start business online since lepas spm. Aku tak kerja lepas spm tapi banyak try try business online. So since lepas spm tu whatsapp aku sentiasa dipenuhi dengan unknown chat. Ok ler tu takdelah lonely sampai nak update kat twitter yang whatsapp aku krik krik kriuk. Macam-macam jenis customer dah aku jumpa setakat ni baik dari budak sek rendah ada, sampai ke bapak-bapak pun hado. Aku sangat suka dengan customer yang senang gila nak deal. Dia bagi salam, tanya harga, mintak number acc, then bank in duit. Aku pos barang. Dia inform barang dah sampai and bagi feedback. I loikeeeee. Tapi langit tak selalunya tak guruh.

Aku ni tak reti nak marah orang depan-depan. Walaupun memang salah customer sendiri, but customer always right ennnnnn so diri sendiri as seller adalah sangat perlu untuk dianggap bersalah but at the same time perlu buat customer sedar akan kesalahan diri sendiri pada akhirnya. Bila customer maki hamun aku kat whatsapp aku takkan terus sound dia balik while usually aku akan cuba selesaikan masalah dengan setenang-tenang lautan biru yang luas walaupun pada hakikatnya aku sangat tak boleh tahan kena makiiiiiii tak tentu pasal *cryyy

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

Aku nak cerita satu kisah ni, ye SATU  kisah je untuk entry kali ni, seorang budak darjah berapa ntah whatsapp aku nak order topeng mulut (mask). Mula-mula dia whatsapp aku guna nombor maknya. Bunyi-bunyi conversation nya lebih kurang begini dong, (dah delete chat dgn mak dia sebab geram!)

*C stand for CUSTOMER
*M stand for ME

C = Hi, nak beli mask (si anak)
M = *bagi details cara pembelian dengan acc number
C = takpe saya tak berminat nak beli mask ni. (si emak rupanya)
M = Okay.

few minutes later, still number yang sama.

C = kak, saya nak beli mask. (si anak)
M = *forward balik details tadi dengan acc number
C = kan saya dah kata tadi saya tak berminat nak beli. jangan layan anak saya lagi faham! (si emak)
M = baik. maaf.
C = kak saya nak beli mask ni. takpe ayah saya kasi belii. *sambil isi details untuk postage even belum bayar lagi (si anak)
M = Okay noted. Nanti send resit kat sini ye.
C = Maaf saya memang tak berminat nak beli. Jangan whatsapp saya lagi. (si emak)
M = *bluetick

Act aku malas nak pertikaikan pasal anak beranak ni. Aku pulak yang kena marah padahal anak dia yang whatsapp aku. Aku pulak macam orang buduh asyik forward benda yang sama. Peduli apa aku. Prinsip aku senang je. Kalau betul bapaknya kasi beli, bapak dia transfer duit kat aku, aku terus pos barang dia. Settle. Kalau tak beli pun aku tak kisah sebab aku tak rugi apa-apa sebab tu aku malas sangat nak masuk campur maknya tak kasi beli, tiba-tiba bapaknya kasi beli ke apa. So aku biar. 

Tiba-tiba esoknya dia whatsapp aku guna nombor kawan dia pulok. Aku tahu ni budak yang sama lepas dia bagi aku nama dan alamat yang sama untuk postage lepas dia buat payment. Masa ni aku fikir mungkin bapak dia yang bank in kan untuk anak dia tapi mak dia tak tahu sebab tu diam je kot haha. 

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

Ni first conversation kitorang masa dia guna nombor kawan dia. Sentence last sekali tu buat aku menyirap betul lah dia ingat aku ni hidup hadap whatsapp dia aje tak payah solat, takyah berak, takyah makan, takyah mandi. Tapi aku takdelah reply macam tu kat dia. Aku cakap ''maaf lambat reply'' and bagi details apa semua. Nak marah pun tak sanggup sebab aku tahu dia budak sekolah rendah lagi. Lepas tu dia tanyalah aku macam-macam pasal jenis mask yang aku jual.

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

Ehhhhhhhh dia marah kita macam dia 100% betul pulak. Yela dik customer always right tapi aku yang jual barangnya aku tau lah bendanya sama dik nonnnn *nangisssss. Tapi aku tabah jelah melayan budak ni sebab mana tau ada rezeki aku terselit di sebalik melayan customer yang mencabar jiwa dan raga ni tsk tsk. Rupanya betul wey. Dia order 10 mask dari aku. Rasa dia macam lepas kau pulun semua subject siang malam lepas tu dapat 4 flat. Maka bertambahlah sales aku bulan tu. Aku pun pergi ler pos barang budak tu dengan hati yang girang gembira sebab balik tu fikir dah boleh beli victoria secret mihmih. Lepas tu aku send kat budak tu tracking number tauu. Nanti dia kata kita tak pos barang dia pulak oi. Suddenly.... ada unknown number....

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

tu diaaaaa. dah berapa minggu ntah budak tu menyepi lepas aku send tracking number aku ingat dia dah dapat barang dia tiba-tiba bapaknya pulak menghantui hidup aku huwaaaaa. aku pun send lah semua screenshot aku dengan anak dia haritu siap forward balik tracking number apa semua. then aku tanya lah takkan tak sampai-sampai lagi dah berapa minggu yang lepas. dia kata belum sampai and pastu nak tuduh aku tak pos barang lagi and then nak report pulis. sabar der. bila aku check tracking number budak tu, ingatkan poslaju tertinggal parcel dia kat stor ke apa rupanya barang tu dah return kat pejabat pos universiti aku balik dah pun! memang tak ler aku perasan barang tu dah return ke apa sebab dia return kat pejabat pos bukan rumah aku. 

then aku explain lah kat bapak dia yang mungkin masa poslaju sampai rumah takde orang kat rumah diorang so basically akan ada notis suruh tuntut dekat nearest pejabat pos tapi diorang satu beranak ni takde pegi tuntut pun. then ayah dia be like, ''oh yeke?'' tepuk dahi wey aku. so aku pun terpaksalah pos yang baru kat dia lepas dia bayar duit poslaju yang baru yela takkan aku nak kena tanggung kos poslaju dua kali en. lepas aku bagi tracking number yang baru tu aku siap pesan kat bapak dia siap-siap,

''encik, kali ni check tracking number elok-elok tau. kalau diorang dah sampai rumah tapi takde orang tu pegi tuntut kat poslaju berdekatan sebelum dia return kat saya balik. nanti membazir bayar postage banyak-banyak tapi barang tak sampai-sampai. blablabla..."

aku risau barang dia return balik sebab tu aku bebel agak panjang. lagi pun aku taknak habiskan sisa hidup aku fikir pasal barang budak tu je sedangkan customer aku ramai lagi. lepas tu dia bluetick je aku. maybe bosan kot. takpelah aku assume dia dah paham lah apa yang aku terangkan tu. biasanya customer aku lepas dapat tracking number diorang tahu apa yang perlu dibuat. and kalau diorang tak reti nak check tracking number pun biasanya aku ajar je aku takdelah nak cringe mana pun. Suddenly........ (yeah again!)

Ragam Customer Online Yang Annoying Gila - Part 1

beberapa minggu aku fikir pasal parcel budak ni je sampai gila aku. pegi class takde mood, layan customer lain pun takde mood haih. apalah motip saya send tracking number kat encik haritu huwaaaaa. disebabkan aku tahu pakcik ni tak check tracking number langsung, aku pun check kan lah dan screenshot bagi dia. and yeah dalam record tracking poslaju tu memang posmen dah bagi notis untuk tuntut kat poslaju klang (again...) sebab diorang dah sampai rumah tapi takde orang jugak. so aku pun nasihatkan lah encik tu supaya petang ni lepas balik kerja terus pergi ambil barang kat sana before diorang return parcel tu lagi. dia pun okay jelah. then diam sampailah sekarang. so aku assume diorang anak beranak dah dapat parcel tu.

ni event paling stress pernah jadi dalam hidup aku dalam melayan kerenah customer. banyak lagi kerenah lain yang agak annoying jugak tapi cukuplah aku dan para pembaca rasa cringe dengan kisah yang SATU ni. kesimpulannya semoga semua online seller di luar sana tabah menghadapi ragam customer yang pelbagai kerenah kerana di setiap ujian pasti terselit rezeki kalian di mana-mana huahuahua. 

thank you sebab sudi mengorbankan jiwa raga korang baca entry ni.

Movie Review - Game Night, The Uninvited, Crush

Hi semua!

Ni antara movie yang sempat aku khatamkan masa sem 4 yang lepas di mana sepatutnya aku siapkan assignment dan study untuk quiz tapi aku tengok movie hahaha.


1. Game Night

Game Night Movie Review

Movie ni berkisarkan tentang sekumpulan kawan yang selalu mengadakan game night. Tanpa disangka mereka sebenarnya telah terlibat dengan satu kes misteri pembunuhan yang disangkakan salah satu part dalam epic game night yang diorang tengah mainkan. Diorang ingat semua yang jadi tu salah satu trick game night diorang rupanya real.

Banyak plot twist jugak dalam movie ni cuma ada lah jugak dua tiga part merepek macam tak masuk akal if happen in real world sebab diorang banyak masukkan unsur kelakar jugak. Paling kelakar part masa hero & heroin dia tu tengah nak keluarkan peluru daripada tangan. Beriya tu struggle korek tangan sendiri semata nak keluarkan peluru rupanya peluru tu dah tembus keluar lama dah pun hahaha. Cerita ni banyak membuatkan penonton tertanya-tanya sebab macam aku cakap tadi banyak plot twist and tak akan sangka watak sebenar seseorang karakter tu. Rating movie ni 8/10


2. The Uninvited

The Uninvited Movie Review

Sumpah aku macam orang gila masa tengok movie ni. Awal-awal cerita aku boleh expect jalan cerita dia macam cliche tau sekali bila part last ada plot twist yang memang kau takkan sangka dari awal cerita tu memang aku termenung beberapa minit lepas habis cerita ni hahaha. Dalam movie ni korang takkan boleh expect siapa sebenarnya yang jahat, siapa sebenarnya yang gila, siapa sebenarnya pembunuhnya, apa yang pelik dan sebagainya. Korang kena tengok sendiri movie ni.

Lepas Anna keluar dari pusat psychiatric, ayahnya bertunang dengan bekas jururawat arwah emaknya, Rachel. Satu hari, hantu arwah maknya muncul dan seolah-olah menunjukkan Rachel merupakan pembunuh maknya. Start from that Anna dan kakaknya, Alex mula menyiasat Rachel. Then mulalah plot twist yang takkan disangka-sangka. Rating movie 10/10 sebab aku suka banget sih jalan cerita dan plot twist nyah.


3. Crush

Crush 2013 Movie Review

Pernah ada crush? Perempuan ni punya obses dengan crush dia sanggup bunuh or cederakan perempuan lain yang cuba 'merampas' lelaki yang dia minat. Scott Norris memang pelajar paling popular di sekolah nya so no wonder ramai perempuan minat dia termasuk perempuan psyco tu and senang dengan dia lagipun dia memang peramah. Scott Norris mula menyiasat siapa orang sekeliling dia yang jadi psycotic stalker dia sampai tersalah tuding jari rupanya perempuan lain. Memang plot twist gila cerita ni. Geram dengan perempuan psyco tu eii. Rating movie ni 9/10.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Hi!

Kulit adalah organ badan kita yang terbesar termasuklah kulit muka. Setiap hari kulit kita akan terdedah dengan kotoran sekeliling yang boleh menyumbat liang-liang kulit kita sebab tu selalu ada masalah clog pores yang end up boleh naik acne and pimples, blackhead, whitehead, tiny bumps, dan sebagainya. Kadang-kadang toksin dari makanan yang kita makan seharian pun boleh buat kulit kita merana tau. Cara nak pastikan kulit kita sentiasa bersih dari kotoran dan bahan pencemar harian ni adalah dengan kita kena sentiasa detoks kulit kita.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Sekarang ni dah tak payah susah-susah buat detoks diy campur-campur bahan tu bahan ini kat rumah sebab dah ada Real Fresh Skin Detoxer dari Althea Korea ni. Skin detoxer ni boleh pakai macam cleanser harian biasa and ambil masa 10 saat je then bilas. Senang je dah tak perlu nak detoks kulit guna diy mask pastu kena tunggu lama-lama baru boleh bilas or telan macam-macam pil.

Salah satu sebab kenapa aku suka Real Fresh Skin Detoxer ni adalah diorang gunakan bahan beauty yang premium macam daun green tea dan rose petals yang sebenar dalam menghasilkan skin detoxer ni. Kira guna natural ingredients jugaklah sebab tu ramai tak ragu-ragu nak pakai skin detoxer ni. In fact kita tahu rose petals dan daun green tea tu boleh berubah warna dari masa ke semasa, tapi jangan risau sebab dia takkan affect quality and functions skin detoxer ni. Still boleh guna macam biasa even dah layu macam mana pun sebab khasiat dia tetap remains constant.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk suggestion, pagi lepas bangun tidur guna rose, then malam cuci muka dengan green tea pulak. Bila bangun pagi guna real fresh skin detoxer rose dia boleh membantu protect kulit kita and balance kan nilai ph kulit kita, and counterbalance kan kulit kita before pakai make up.

Sedikit facts untuk rose petals yang diorang gunakan dalam produk ni. May Rose Petals yang digunakan cuma tumbuh sekali setahun selama 5 minggu sahaja dan dipetik by hand masa bulan may di Grasse, Southern France. Premium May Rose ni boleh balance kan ph kulit kita 5 kali lebih efektif daripada petal rose yang biasa. Kelopak rose yang sebenar boleh membantu dalam melancarkan peredaran darah pada kulit kita muka kita sebab tu kulit kita boleh kekal lembut dan segar.

Pada 10 malam pula biasanya sel kulit kita paling aktif regeneration sebab tu bila guna green tea skin detoxer ni boleh meningkatkan proses regenaration sel kulit kita untuk pastikan kulit kita bersih sebelum direhatkan (tidur). Daun green tea ni pulak diambil daripada Ladang Green Tea Jeju. Diorang guna daun yang baby lagi tau nak buat produk ni. Daun Green Tea mengandungi banyak Catechin, 5 kali lebih banyak vitamin C daripada lemon biasa untuk protect kulit kita dari kerosakan UV.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Lepas ni pegi mana-mana je aku akan sentiasa bawak dua benda ni lagi-lagi bila travel sana-sini sebab kulit akan lagi banyak terdedah so perlukan pembersihan yang optimum supaya kulit kita sentiasa bersih dan bebas kotoran. Skin detoxer ni dua-dua dah jadi favourite aku since first time pakai sebab finishing dia best sangat! Kulit muka tak rasa tegang lepas cuci muka tapi kulit rasa bersih sangat lepas guna real fresh skin detoxer.

Cara pakai dia senang je. Squeeze sikit kat tangan then sapu bagi rata kat kulit muka kita yang kering (jangan basahkan muka dulu). Lepas 10 saat (eleh kejap jee) tambah air sikit then massage kulit kita secara membulat sampai berbuih. Then bilas. Easy peasy kan? Lepas bilas tu dia cabut sekali semua kotor-kotor yang ada kat kulit muka kita tu. Best gila.

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Althea's Real Fresh Skin Detoxer Review - Green Tea & Rose

Untuk pengetahuan korang, produk ni adalah hasil kerjasama Althea Korea dengan Get It Beauty. Get It Beauty merupakan beauty tv show no.1 di Korea yang provide dan memperkenalkan new trends dan information yang berkaitan dengan beauty. Untuk menghasilkan beauty life yang sihat, Get It Beauty bergabung dengan Althea Korea, the leading K-Beauty di Asia Tenggara, untuk mencipta satu produk yang sesuai dengan jadual urban moden yang sibuk.

Maka terhasillah Real Fresh Skin Detoxer yang mengambil masa cuma 10 saat je pagi dan malam untuk memastikan kulit sentiasa bersih dan sihat dengan menggunakan bahan-bahan premium yang berasal dari pelbagai bahagian dunia. Korang boleh dapatkan Real Fresh Skin Detoxer ni di website Althea Korea;

https://my.althea.kr/real-fresh

Ronaldmohoni.com Salam Merdeka 2018 Giveaway


Tarikh Giveaway:
19 0gos hingga 09 September 2018

Hadiah:
1. RM 10 untuk seorang pemenang
2. RM 5 untuk 8 pemenang


My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Hi semua!

Tak tahu kenapa tapi last semester paling takde life bagi aku. Final exam ada dua paper je tapi tak tau kenapa rasa takde life sangat. Aku ingat aku sorang je tau rasa macam ni rupanya almost one batch hahaha. Maybe aku masih tak selesa dengan rumah baru lepas keluar dari asrama kut. 

Asyik stress je manjang. Makan pun tak menentu, stress dengan assignments, stress dengan grab tak sampai-sampai depan pagar rumah sampai terlambat masuk class, stress kawan asyik cakap pasal pakwe jeeee (eh), stress duit takde nak makannn, stress tak balik-balik kampung, semuanya stress lah!

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Nasib baik ada My Beauty Masks dari My Product Co ni. Bila sampai minggu study week, banyak masa free. Study pun dua tiga jam before exam je (sebab malas nokharom). Melepak jelah kerja aku kat dalam bilik. Bila check muka dah makin teruk sebab dah lama tak jaga proper, makan pun main sumbat je macam-macam.

Maka masa study week tu bermulalah rajin aku nak jaga muka balik. Almost every day pakai My Beauty Masks sebab best sangat! Ada tiga jenis mask;

1) Hydrogel Gold Red Ginseng (USD$25)
2) Hydrogel Gold Ginger (USD$25)
3) Rice Sheet Mask (USD$9)

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Aku paling suka Hydrogel Gold Ginger sebab tekstur dia rasa macam dia gosok kulit kita and bila cabut mask tu kulit rasa lembap and sejuk je. Pori pun mengecik lepas pakai and tak nampak sangat. Tidur pun jadi lena terus lupa rasa stress seharian hehe. Bila pakai hydrogel gold mask ni nanti lepas cabut mask tu akan ada kesan-kesan sparkles gold kat pipi wow wow.

Kenapa aku suka sangat My Beauty Masks ni adalah setiap stages pembuatan mask ni 100% from Korea. Daripada bahan-bahan nak produce sampailah ke packaging mask semua originally from Korea. One of the ingredients yang diorang guna dalam pembuatan mask ni adalah Natural Honey Extract which claims as antioxidants semualajadi yang membersihkan dan protect kulit kita semua.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Semua My Beauty Masks ni dermatology tested and tak akan dipasarkan selagi belum disahkan dermatology. Kalau tengok dekat packaging pun My Beauty Masks ni free from 8 harmful ingredients macam formaldehyde, paraben, sulfate amine, mineral oil, benzyl alcohol, silicone, coal tar dyes, dan animal-derived ingredients. 

Mask ni bukan macam mask biasa yang kita selalu beli dari drugstores or online. Harga dia agak pricey dengan bersebab. Diorang collaborated dengan Yonjii Cosmetics untuk created those hydrogel.  Hydrogel merupakan gel yang mengandungi 99% cecair yang membantu meningkatkan fungsi selular. Sel-sel kulit kita akan mengekalkan fungsi selular bila kulit kita dah hydrated sepenuhnya untuk menjadikan kulit kita nampak muda dan mengelakkan kedut.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Red ginseng ni elok sebagai antioxidants kulit kita cuma bau red ginseng dia strong sangat. Tapi sebab dia hydrogel mask aku still suka harhar. Bila pakai hydrogel mask, dia melembapkan lagi kulit kita sambil keluarkan serum yang berkhasiat untuk diserap ke dalam kulit kita.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Paling best ginger gold hydrogel mask! Semua ingredients My Beauty Masks ni originally from Korea termasuklah red ginseng dan ginger pun ditanam kat sana. Ginger ni basically semua orang tahu yang dia kaya dengan antioxidants and kandungan ginerol dalam ginger ni membantu protect and meremajakan kulit.

My Beauty Mask Review - Gold Hydrogel Mask & Rice Sheet Mask from My Product Co

Rice Sheet Mask ni pun best jugak! Diorang guna beras yang ditanam di Gyeonggi, sebuah wilayah terkenal di korea yang provide beras yang paling berkualiti kat Korea. Beras adalah sumber karbohidrat dalam hidup kita dan mengandungi protein serta pelbagai vitamin dan mineral. Kandungan nutrisinya yang banyak membantu mencerahkan dan melembapkan kulit kita.

Best kan My Beauty Mask? Bila bagi adik pakai pun dia pun suka. Dia kata mask ni lain daripada mask biasa. Yela dik nonnn.

Korang boleh visit website dan instagram My Product Co untuk tahu lebih lanjut,

www.myproductco.com
https://instagram.com/myproductco


Lirik The 4aith (Faith) - Yang Pertama

YANG PERTAMA THE 4AITH Composer: Omar K & Adib Hamdi Lyrics: Omar K, Adib Hamdi, Ustaz Adnin

VERSE PERNAH KAH KAU FIKIR DI MANA KAH ARAHNYA JALAN KITA? ADAKAH KAU PASTI INI YANG KAU MAHUKAN UNTUK KITA? PRE CHORUS HANYA MELUNCUR MENUJU ARUS, RASA YANG SEMENTARA TAK MAMPU AKU ‘TUK BERSAMAMU TANPA CAHAYA CINTA NYA CHORUS AKU HANYA MAHU DIA, YANG PERTAMA MAMPUKAH TUK KAU FAHAMI? AKU HANYA MAHU DIA, YANG PERTAMA UNTUK SELAMATKAN KITA POST CHORUS MAHU BERSAMA SELAMA-LAMA NYA MAHU BERSAMA DENGAN RESTUNYA KU CINTA KAMU TIADA HUJUNGNYA KU CINTA KAMU KERANA DIA VERSE 2 PERNAH KAH KAU FIKIR APA DIA MAHUKAN DARI KITA? ADAKAH KAU PASTI SEGALA KASIH SAYANGNYA UNTUK KITA REPEAT PRECHORUS CHORUS BRIDGE BIAR KISAH YANG LAMA TERHAPUS BERLALU SAJA LAKARLAH KEHIDUPAN BARU BERSAMAKU MENUJU CINTA YANG SEMPURNA SELAMANYA

Lirik Sampai Ke Hari Tua - Aizat Amdan (OST Jangan Benci Cintaku)

Lirik Sampai Ke Hari Tua - Aizat Amdan (OST Jangan Benci Cintaku)

Jika ku radio
Dan engkau lagunya
Dan aku putarkan
Hingga semua terleka

Begitulah kita
Ditakdirkan
Untuk bersama

Jika
Ku air wudhumu
Menjadi serimu
Dalam lima waktu

Jika
Kau kuat percaya
Akulah jodohmu
Jagamu selalu

Menarilah sayang
Di hari bahagia
Di bawah bulan bintang
Kasih kita berdua

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....
Mencintaimu....

Kaulah watak utama
Dalam setiap drama
Yang sering dimainkan
Menjadi kegilaan

Begitulah kita
Ditakdirkan untuk bersama

Jika
Ku air wudhumu
Menjadi serimu
Dalam lima waktu

Jika
Kau kuat percaya
Akulah jodohmu
Jagamu selalu

Menarilah sayang
Di hari bahagia
Di bawah bulan bintang
kasih kita berdua

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....
Mencintaimu....

Jangan bimbang sayang
Kita harungi bersama
Berdua selamanya.........

Sampai ke hari tua....

Hingga ke akhirnya
Kaulah cinta terindah
Engkaulah satunya
Sampai ke hari tua

Menjadi milikku
Hingga ke hujung nyawa
Mencintai mu....
Mencintai mu....
Mencintai mu....

#CekodokTrip - Hiking Bukit Keluang, Pantai, La Hot Spring

Hi assalamualaikum!

Hiking Bukit KeluangHiking Bukit Keluang

Bukit Keluang antara destinasi yang dah lama masuk dalam bucket list aku since tinggal kat terengganu ni. Walaupun dah nak masuk sem 5 baru dapat hiking kat bukit keluang, puas hati jugak lah takde ler sia-sia aku belajar jauh-jauh ni harharr. Orang lain dah lama pergi bukit keluang kita baru nak pergi huhu. Ni pun last minit punya plan. Harini plan, esok terus pergi. 

Hiking Bukit Keluang

Disebabkan sem ni ada dua paper je tapi study week lama gila sampai tak tahu nak buat apa tak tahu nak study apa so naziera ajak pergi rumah nenek dia dekat jerteh. Esok paginya terus hiking di Bukit Keluang. Dalam 7.30 pagi macam tu kut kitorang start daki tu yang sempat tengok sunrise hihi.

Hiking Bukit Keluang

Lawa gila mashaAllah (fall in love beb).

Hiking Bukit Keluang

Ni starting point dia. Ada tempat parking kereta. And kalau ikutkan bila turun bukit (terus sampai ke pantai), laluannya agak jauh kalau nak jalan kaki ke tempat parking kereta balik so kami turun ikut jalan yang sama masa kitorang daki bukit je. Biasa orang akan turun ikut laluan jauh tu sebab nak terus mandi pantai then lepas mandi jalan jauh untuk balik ke kereta. Lagipun pantai yang ada ramai orang tu ada banana boat, etc sebab tu ramai pergi pantai tu. Tapi kami malas hahaha. Bila nak turun bukit tu ada sorang abang tu tegur, ''dik, turun salah jalan ke ni?''

Eh takdelah bang. Kami tengah daki bukit secara songsang ni.

Hiking Bukit Keluang

Ni kat bahagian puncak ada pondok dengan bangku panjang gila. Orang ramai berehat amik angin, tengok view dari pondok tu la. 

Hiking Bukit Keluang

Dari atas bukit ni teringat cerita moana tengok bukit yang hujung sana macam Te Fiti haha.

Lepas turun kitorang naik kereta pergi pantai. Tapi kami tak pergi pantai yang biasa orang mandi lepas hiking tu. Kami pergi pantai yang ada muara yang agak bahaya and takde orang kat situ. Yang bahayanya kat muara je, pantai dia okay cuma takde orang sebab orang biasa mandi belah lagi satu.

Hiking Bukit Keluang

Pantai dia sumpah lawa gila. Tu yang masing-masing tak boleh behave bila bergambar hikhik. 

Hiking Bukit Keluang

Lagi bersih, lagi lawa view dia, lagi tenang :')

Kalau nak pergi pantai ni, bila korang keluarkan kereta dari tempat parking starting point bukit keluang tu, korang belok kiri pastu straight je sampai hujung ada jalan mati. Then jalan kaki sikit turun pergi pantai dia.

Hiking Bukit Keluang

Balik dari pantai, kitorang gerak ke La Hot Spring. Tak mandi air panas pun. Tapi mandi sungai kat sebelah dia. Time kat sini nenek naziera tengah berkelah dengan kawan-kawan dia so cucu-cucu dia yang lagi dua orang tu pun ikut sama. Time ni air tengah surut so sungai dia tak dalam macam biasa. Kak Nor kata biasa sungai ni paras dagu diorang bila berdiri dalam air pergh.

Hiking Bukit Keluang

Sekian sahaja cekodok trip kali ini. Lepas ni nak jelajah terengganu pulak hewhew. Aku tengah tak sabor tinggal lagi satu paper final exam nak habis ni pastu boleh balik kl yahuuuu! Kbye.