Lirik The Faith - Perhatianmu (Attention Charlie Puth Cover)

Lagu ni pasal apa? Actually, lagu ni mengisahkan tentang seseorang yang nak CLASH, sebab dia tahu, couple dan ikhtilat itu dosa. Dia nak berubah. Dia nak move on. Dia nak kejar cinta Allah yang telah lama dia abaikan, yang telah lama dia tinggalkan akibat terlalu lama buta dengan cinta manusia. Namun, bila dia nak clash, si dia tu asyik kacau hidup dia, ganggu hidup dia, ungkit kisah silam dia, kejar dia, hina dia dan sebagainya, bagi memastikan kita kembali pada dia. Tapi, ujian berat mana pun yang berlaku, kita dah tekad untuk berubah dan kembali pada Allah.


Lirik The Faith - Perhatianmu (Attention Charlie Puth Cover)
Lagu asal: Charlie Puth Lirik: Ustaz Adnin TARBIAH SENTAP RECORDS (VERSE - Amir) Tikaku berubah berubah berubah melupakan tentang dia, Lalu dirinya dirinya dirinya mengejar.. Namun hatiku hatiku hatiku tak pernah tenang dengannya, Tak mampu aku menipu menipu diriku.. (PRE CHORUS - Fahimi) Namun mengapa engkau menggangguku? Biarku hidup sendirian Kerana cinta palsu yang terbina, Jauhkanku dari cintanya! (KORUS - Aniq) Bukan perhatian kau yang ku damba, Walau ku di hina dina cela denganmu.. Ya, kerna perhatian-Nya yang ku damba, Ku rela di hina dina cela kerna-Nya! (VERSE 2 - Amir) Kan ku teruskan teruskan teruskan hidup ini tanpa kamu, Kerna ku mahu ku mahu ku mahu cinta-Nya, Walau ujian ujian ujian menggangguku tanpa henti, Namun tidakku tidakku tidakku berpaling! (PRE CHORUS - Fahimi) Namun mengapa engkau menggangguku? Biarku hidup sendirian, Kerana cinta palsu yang terbina, Jauhkanku dari cintanya! (KORUS - Aniq) Bukan perhatian kau yang ku damba, Walau ku di hina dina cela denganmu.. Ya, kerna perhatian-Nya yang ku damba, Ku rela di hina dina cela kerna-Nya! (BRIDGE RAMAI-RAMAI) Biarkan ku sendiri biarku sendirian, Biarkanku sendiri, tinggalku sendirian. Biarkan ku sendiri biarku sendirian, Biarkanku sendiri, tinggalku sendirian.. (Pre chorus Aniq) Namun mengapa engkau menggangguku? Biarku hidup sendirian, (Fahimi) Kerana cinta palsu yang terbina, Jauhkanku dari cintanya! (KORUS Akhir - Firdaus) Bukan perhatian kau yang ku damba, Walau ku di hina dina cela denganmu.. Ya, kerna perhatian-Nya yang ku damba, Ku rela di hina dina cela kerna-Nya!! Huu.. Bukan perhatian kau yang ku damba, Walau ku di hina dina cela denganmu..

12 comments:

  1. nak try la dgr lagu ni nnt.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Nak bgtau je. Original mempromosikan maksiat. Yang ni mencegah maksiat. Mana yang anda pilih. Dunia atau akhirat? 😊

      Delete
    2. Ayat paduuuu

      Delete
  3. Assalamualaikum. Tahniah kerana anda telah terpilih sebagai salah seorang pemenang SPM Fever Giveaway! Untuk makluman lanjut dan cara untuk menuntut hadiah anda, sila klik pautan di bawah. Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2017/12/senarai-pemenang-spm-fever-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. best lagu ni.. skrang ni rentak dangdut ka rock ka.. x kesah janji lirik tu.. membawa kita kemana.. sya dah download lagu yg the faith cover ni.. dri yg first smpai la yg baru.. 🤗

    ReplyDelete
  5. Saya baru 1 hari bercinta dengan seseorang ni.Tapi, entah kenapa hati saya rasa kosong😢Saya rasa cinta Allah lebih kuat berbanding cinta si dia.Saya akan cuba menjauhi si dia walaupun kami bercinta tak sampai 1 hari.😢Saya tak rasa yang cinta saya masih terbuka untuk si dia.

    ReplyDelete
  6. Saya bercinta baru 1hari tapi saya rasa zero je.Saya rasa rindu kepada Allah lebih tinggi berbanding si dia.Saya akan cuba menjauhi si dia kerana saya tak yakin tentang cinta ini.😢

    ReplyDelete
  7. suka sangat cover dari the faith 😍😍

    ReplyDelete
  8. Lagu The Faith semua best ^_^

    ReplyDelete
  9. Penuh dengan maksud tersirat ^_^

    ReplyDelete