Tips muka berseri tanpa mekap (makeup)

Hi korang!

Ni nak tanya banyak sikit ni, korang yang pakai makeup ni selalu tahan lama tak? Or makeup korang jadi bercapuk bila korang berpeluh? Aku tanya ni pun sebab aku ni jenis tak bermakeup huhu. Tapi aku sure ramai je hadapi masalah-masalah kat atas bila korang apply makeup kat muka kan? Aku ada satu solusi yang boleh solvekan masalah korang macam kat atas tadi. Tadaaaaa!

9herbs' makeup primer, beauty in the drops.


Untuk makhluk yang jenis tak bermakeup macam aku ni memang sangat sesuai guna 9herbs beauty in the drops ni sebab bila apply benda ni kat muka, wajah akan nampak berseri secara semula jadi. So tak makeup pun muka takkan nampak macam langsuir. 

For those yang apply makeup kat muka, before start pakai makeup tu korang kena apply 9herbs ni dulu untuk makeup yang tahan lebih lama. No more mekap jadi bercapuk bila korang berpeluh sebab 9herbs ni akan menjadikan mekap korang kalis peluh hehe.


Cara nak guna 9herbs ni senang je. Dia lebih kurang macam korang guna serum kat muka sebab benda ni dikatakan sebagai makeup primer plus daily serum jugak. First korang kena goncang dulu botolnya sebelum bukak penutup.

Picit hujung getah penitis dan lepaskannya. Then keluarkan penitis tu dari botolnya. Titiskan perlahan-lahan di sekitar wajah dengan memicit hujung pemegang penitis perlahan-lahan. Terutama sekali di bahagian dagu, pipi, hidung dan dahi. Then ratakan serum tu ke seluruh wajah dengan menyapu menggunapakan tapak tangan. Lepastu korang boleh start apply makeup kat muka korang. Kalau nak hasil yang lagi bagus, lepas apply makeup, korang apply lagi sekali serum 9herbs ni sebagai touch down.


Beauty in the drops ni banyak benefit dia. Formulasinya yang digabungkan sebagai 2 dalam 1 untuk mencantikkan dan merawat kulit wajah sebagai anti-penuaan sekaligus melindungi kulit wajah kita daripada sinaran UV. 9herbs ni diperbuat 100% daripada bahan semulajadi seperti minyak argan, minyak jojoba dan vitamin E serta teksturnya tidak berminyak dan mudah untuk digunakan. Yang penting, serum ni selamat digunakan dan tiada kesan sampingan.

Jom baca testimoni-testimoni pengguna sebelum ni kat bawah,

make up tahan lebih lama

Korang tak nak ke muka berseri walaupun tanpa makeup? Makhluk pemalas tahap mana macam aku pun muka takkan jadi langsuir bila pakai 9herbs ni even tak apply makeup kat muka tau. Jimat masa tak payah nak bersiap lama-lama.


Untuk dapatkan 9herbs beauty in the drops ni, korang boleh jenguk site diorang di

Website: www.9herbs.com

Jangan lupa masukkan code di bawah bila korang shopping di website 9 herbs tu okay :)


IMC-BitD#1

5 comments:

  1. lepasni mesti kulit makin cantik...
    minyak argan dan minyak jojoba memang bangus untuk kulit

    ReplyDelete
  2. bagus ni... akak pun jenis malas gaban nak make up sis...

    ReplyDelete
  3. wah,memang sesuai macam figa yang tidak suka bermekap @ malas mekap ini..hehe

    ReplyDelete
  4. wah...ploles la lepas ni..kan best dapat cuba produk ni..sebab paling malas nak makeup bila keluar rumah

    ReplyDelete