20 November 2017

Kenapa Personalized Gifts Lagi Best?

Hai semua!

Dah bosan ke asyik cari hadiah sama je untuk setiap event? Normally bila ada wedding ceremony, birthday party, class reunion dinner, obviously 'hadiah' is a must. Or nak mmenyambut kelahiran bayi kawan dan sebagainya. HADIAH is a must. Tapi cliche dah kalau asyik beli ready stock design mug ke, tshirt ke. Apa kata start from now, kita buat target untuk buat personalized gift sebagai hadiah. Baru rare! Kenapa? Tapi sebelum tu korang kena tahu dulu apa itu personalized gift.


Apa itu personalized gift?

Personalized gift (customade design) ni maksudnya kita boleh reka bentuk sendiri design untuk hadiah yang kita pilih tu. Boleh letak gambar sendiri, ayat or nama sendiri or anything else. Dalam erti kata lain, diy hadiah sendiri sama ada untuk diri sendiri or untuk orang tersayang dan sebagainya.


1) More personal


Bila kita create hadiah tu ikut citarasa dan nama penerima hadiah tu, dia punya connection dengan hadiah tu lain tau. Penerima akan lebih rasa dihargai sebab dia tahu pemberi memang BERUSAHA untuk beri dia hadiah tu. Memang hadiah tu khas untuk si penerima sorang je. Kalau setakat bagi ready stock design nanti sama dengan orang lain pulak so better buat personalized gifts, comfirm orang lain tak boleh tiru ekekeke.


2) Lebih tinggi nilai sentimentalnya

Satu hari nanti, bila hadiah tu dah no longer lawa or dalam erti kata lain dah kotor or calar sebab simpan lama sangat, mesti akan rasa sayang nak let go or buang. Sebab penerima tahu nilai sentimental yang ada pada barang tu memang tinggi sebab hadiah tu memang di customize kan khas untuk dia sorang je bukan untuk orang awam.


3) Boleh design ikut suka hati

Ni part paling best. Obviously semua design tu memang akan datang dari kita. Kita sendiri yang tahu design macam mana yang lebih fit dengan seseorang yang akan menerima hadiah tu. Pekerja design tu tak tahu and tak kenal pun siapa bakal penerima hadiah tu so dia akan design ikut citarasa dia je kalau kita tak request nak design macam mana.  


4) Sesuai untuk semua event


Disebabkan kita boleh customize design sendiri, so kita boleh design apa-apa yang bersesuaian untuk event jugak! Untuk wedding anniversary ke, birthday ke or untuk celebrate any precious moment dalam hidup korang yang korang rasa patut diabadikan dalam bentuk material selain daripada kepingan gambar.


5) Boleh ikut budget sendiri

Di printcious.com , korang boleh pilih nak customize hadiah korang mengikut budget korang. Kalau kat tempat lain memang susah nak cari company yang buat personalized gift dengan material yang berkualiti tinggi dan harga yang affordable.


Tambahan pula, sekarang printcious tengah buat sale bersempena dengan ThanksGiving Day dan printcious nak hadiahkan korang diskaun sebanyak 30%! Promo ni berakhir pada 25 Disember 2017 so baik korang cepat. Hadiahkan orang tersayang anda dengan hadiah yang sangat special daripada printcious :)


Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart


4 November 2017

Tips muka berseri tanpa mekap (makeup)

Hi korang!

Ni nak tanya banyak sikit ni, korang yang pakai makeup ni selalu tahan lama tak? Or makeup korang jadi bercapuk bila korang berpeluh? Aku tanya ni pun sebab aku ni jenis tak bermakeup huhu. Tapi aku sure ramai je hadapi masalah-masalah kat atas bila korang apply makeup kat muka kan? Aku ada satu solusi yang boleh solvekan masalah korang macam kat atas tadi. Tadaaaaa!

9herbs' makeup primer, beauty in the drops.


Untuk makhluk yang jenis tak bermakeup macam aku ni memang sangat sesuai guna 9herbs beauty in the drops ni sebab bila apply benda ni kat muka, wajah akan nampak berseri secara semula jadi. So tak makeup pun muka takkan nampak macam langsuir. 

For those yang apply makeup kat muka, before start pakai makeup tu korang kena apply 9herbs ni dulu untuk makeup yang tahan lebih lama. No more mekap jadi bercapuk bila korang berpeluh sebab 9herbs ni akan menjadikan mekap korang kalis peluh hehe.


Cara nak guna 9herbs ni senang je. Dia lebih kurang macam korang guna serum kat muka sebab benda ni dikatakan sebagai makeup primer plus daily serum jugak. First korang kena goncang dulu botolnya sebelum bukak penutup.

Picit hujung getah penitis dan lepaskannya. Then keluarkan penitis tu dari botolnya. Titiskan perlahan-lahan di sekitar wajah dengan memicit hujung pemegang penitis perlahan-lahan. Terutama sekali di bahagian dagu, pipi, hidung dan dahi. Then ratakan serum tu ke seluruh wajah dengan menyapu menggunapakan tapak tangan. Lepastu korang boleh start apply makeup kat muka korang. Kalau nak hasil yang lagi bagus, lepas apply makeup, korang apply lagi sekali serum 9herbs ni sebagai touch down.


Beauty in the drops ni banyak benefit dia. Formulasinya yang digabungkan sebagai 2 dalam 1 untuk mencantikkan dan merawat kulit wajah sebagai anti-penuaan sekaligus melindungi kulit wajah kita daripada sinaran UV. 9herbs ni diperbuat 100% daripada bahan semulajadi seperti minyak argan, minyak jojoba dan vitamin E serta teksturnya tidak berminyak dan mudah untuk digunakan. Yang penting, serum ni selamat digunakan dan tiada kesan sampingan.

Jom baca testimoni-testimoni pengguna sebelum ni kat bawah,

make up tahan lebih lama

Korang tak nak ke muka berseri walaupun tanpa makeup? Makhluk pemalas tahap mana macam aku pun muka takkan jadi langsuir bila pakai 9herbs ni even tak apply makeup kat muka tau. Jimat masa tak payah nak bersiap lama-lama.


Untuk dapatkan 9herbs beauty in the drops ni, korang boleh jenguk site diorang di

Website: www.9herbs.com

Jangan lupa masukkan code di bawah bila korang shopping di website 9 herbs tu okay :)


IMC-BitD#1