DAY 5 | Six Things You Wish You'd Never Done

Assalamualaikum and hi!

Finally i'm home for semester 1 break. Harap-harap makin rajin lah update blog tu ye (bisik dalam hati). Sebab dah takde exam or assignment untuk jangka masa hampir sebulan ni inshaAllah. Tapi line kat rumah aku ni lembap haromm so agak susah sikit nak blogwalking walaupun kat rumah ni aku free gila. Kalau kat unisza ada wifi free, laju pulak tu. Cuma busy ked hm.



DAY 5 | Six Things You Wish You'd Never Done


1. Nampak benda yang tak sepatutnya aku nampak

Huhu. Paham-pahamlah ye. Act in real life aku tak pernah lah nampak makhlok tu. Dalam movie biasa dah. Jiwa kental konon hahaha. Boleh lah kalau nak ajak aku layan movie movie seram tu tapi kena make sure waktu siang lah hahaha kalau waktu malam kompem malam tu aku tak boleh tido. Tapi aku takdelah penakut gila nak dead tu, kira boleh chill lagi lah huhu.


2. Hurt my parent's feeling

Hmm i wish jelah. Tapi dah pernah buat dah pun. Dari kecik lagi pulak tu hm. Ibu ayah pun memang dah kenal perangai anak memasing. Diorang pun sabor jelah sebab tu sampai sekarang aku masih tinggal dengan diorang. Kalau tak lama dah kena buang tepi jalan sebab nakal + degil sangat huhu. I'm sorry :(


3. Never fail in exam

Haa ni pun angan-angan jenin je. Dah pernah jadi dah first time masa form 4 hahaha. Subjek chemistry aku dapat 14% je weyhhh. And that time aku sorang je pulak tu yang fail paling teruk dalam class mana tak nangis aku. Act aku memang tak minat subjek sains tapi degil jugak nak masuk class sains teknikal sebab bagi aku subjek lukisan kejuruteraan tu paling senang aku nak skor tapi fizik ngan kimia aku tenggelam ke laut nun sana. From that aku dah serik nak sambung enginering kat universiti hahahaha.


4. Fatal car accident or facing with murderer

Ni paling seram nokk. Nyawa di hujung tanduk gitu. Sape tak seram. Kalau setakat minor accident aku rasa okay lagi selagi mana tak melibatkan nyawa. Masa aku naik kereta dengan mak aku dekat satu highway yang lapang gila tak banyak kereta en, dari jauh aku ada nampak sebiji myvi kot terhuyung hayang kiri kanan depan kitorang and then langgar tayar lori kat sebelah dia banyak kali. Aku menjerit suruh mak aku slowkan kereta sebab takut kena langgar dengan myvi tu and lastly myvi tu stop tepi. Gaya macam cina mabuk or drive mengantuk kot. Lagi satu kalau ada pembunuh depan mata ko rasa nak kena buat apa? Dengan pisau ke parang kat tangan dia kita pulak tangan kosong. Mohon dijauhkan... Amiiin!


5. Getting into wrong relationship

Aku tak pernah ada relationship dengan siapa siapa since sek rendah macam kawan-kawan sekolah aku sebab bagi aku itu semua adalah menggelikan hahaha. Pernah je ada orang ajak couple masa sek menengah tapi since dia mintak tu aku terus block dia sebab aku dah taknak ada apa-apa conversation dengan orang tu hahaha. Aku tak tahu kenapa aku penakut betul dengan lelaki. Tapi aku sedor inshaAllah kalau umor panjang and ada jodoh of course aku akan jadi bini orang jugak kan someday (HAHAHAHAHA). I just hope yang that will be my first and last marriage di dunia yang fana' ni. And aku seram gak bila dengar cerita-cerita perempuan yang dah kahwin at the end laki dia tu sebenarnya jahat or akhirnya turn into a bad guy. Sampai sanggup pukul bini sendiri. Mohon dijauhkan... Amiiin!



6. "Menganggur"

Kalau boleh aku taknaklah ada istilah menganggur dalam hidup aku huhu. Setiap masa itu adalah berharga! (eleh ko tido sepanjang hari tu takde pulak berharga masa kau). Aku kena make sure yang satu hari nanti aku ada cashflow yang sangat baik (non stop) untuk masa depan aku. Doakan saya hihi.



Thank you for reading this!

1 comment:

  1. Kita pun tengah buat challenge ni ^^

    https://aimisyafiqah.blogspot.my/2017/08/we-made-it-babe.html

    ReplyDelete