29 August 2019

Pencuci Serba Guna Yang Wajib Ada Di Setiap Rumah

Hi

Setiap kali hujung minggu je mesti pening kepala fikir nak kena kemas rumah. Nak cuci itu, nak cuci ini. Habis semua nak sental sana-sini sebab dah lama tak membersih. Nak sental sana sini tu takkan nak guna air je kan mesti nak kena guna bahan pencuci sekali supaya kerja-kerja membersih tu lebih berkesan.


Tapi kalau dapat pulak tangan yang jenis sensitif dengan bahan pencuci yang kebanyakannya penuh dengan bahan kimia ni payah sikit. Mesti akan fikir dua tiga kali sebelum tangan nak tercelup dalam air bancuhan sabun. Tapi korang pernah dengar tak pasal basic h? Basic h ni pencuci serba guna yang sepatutnya wajib ada dekat rumah korang sekarang.

Sebabnya basic h ni tak diperbuat daripada bahan yang bertoksik macam gas beracun, klorin, fosfat, sebab ianya diperbuat 100% menggunakan bahan semulajadi dari jagung dan surfektan berasaskan kelapa. So lepas ni orang yang ada kulit sensitif dah boleh mencuci rumah dengan bahagia. Tak perlu dah nak risau pasal kulit tangan yang sensitif.

Yelah pencuci yang sedia ada di pasaran ni kebanyakannya ada bahan kimia. Sebab tu kadang-kadang bila kita mencuci apa-apa kat rumah guna bahan pencuci tu kulit tangan kita jadi kering, menggelupas, and gatal-gatal.


Yang bestnya basic h ni boleh cuci segala macam benda. Dah namanya pun pencuci serba guna kan. Sebab tu benda ni wajib ada kat rumah korang. Lepas dah cuci lantai, cuci dapur, cuci tingkap apa semua, boleh guna pencuci yang sama je nak cuci baju pulak. 


Biasa kalau baju yang ada bintik-bintik hitam macam tahi lalat tu pun boleh hilang kalau rendam dengan basic h. Sangat mudah nak tanggalkan gris dan kotoran degil yang ada kat setiap penjuru rumah. Lagi satu, guna basic h ni tak perlu bilas pun sebab cecair pencuci ni tak meninggalkan kesan kotor pada baju atau apa-apa permukaan yang kita cuci dengan basic h ni. 


Tak rasa syok ke satu botol 473ml boleh gantikan semua produk pencuci korang yang banyak-banyak tu? Satu botol ni boleh guna untuk cuci semua benda yang ada dalam rumah sebab basic h ni boleh jadi pencuci toilet, peluntur, pembersih kaca, dan sebagainya. 

Nak cuci sayur nak masak pun boleh sis!


Aik selamat ke? Basic h ni kan diperbuat daripada 100% bahan organik, tanpa fosfat, tanpa toksik, level ph pun balance so apa nak risau? Malah sayur jadi lebih segar lepas cuci dengan basic h tau.


Nak kata magic pun takde lah magic sangat kan haha. Tapi kan best kalau ada satu pencuci je kat rumah tapi boleh settle macam-macam kerja mencuci dalam rumah. Jimat pun jimat. Lepas ni tak payah pening-pening nak beli banyak-banyak pencuci nak sental semua benda.


Untuk order, contact :
+6014-657 9781 
(Dila AG. Saidi)

atau tekan je link kat bawah ni :)


23 comments:

  1. Memang boleh hilang tahi lalat ye.. Bagus produknya..

    ReplyDelete
  2. bagusnya produk ni. semua benda nampak okei dengannya. berkesan elok. macam must have ni.

    ReplyDelete
  3. Wow baguslah product ni.. Hebat bila tengok sayur pun boleh kembali segar..
    Kasut putih sekolah pun bersih yang amat.. Paling penting tiada bahan kimia..

    ReplyDelete
  4. Uikss kena ada di setiap rumah produk ni ek! Memang bagus la dan memudah kerja semua

    ReplyDelete
  5. Wah, teruja tahu produk ni boleh hilangkan tahi lalat kat pakaian tu .. Ok, nnt kalau saya nak beli dah tahu kat mana nak beli produk ni..

    ReplyDelete
  6. Wahh bagus nyaa dengan tahi lalat pun boleh hilang. Biasanya tahu guna clorox je hehe nice sharing. Thank you yaa

    ReplyDelete
  7. Suka produk multipurpose begini. Senang simpan stok banyak-banyak kat rumah :)

    Hi, Sarah. Akak datang berkunjung dan follow your blog!

    ReplyDelete
  8. Seronok tengok basic h ni semua boleh dgn hanya guna basic h sahaja. Salad yg layu tu pun boleh jadi segar. Magik! Memang kene ada kt uma ni

    ReplyDelete
  9. Wah menarik ini. Jika dekat sayuran pun boleh di guna. Memang terbaik. Jika ada di kawasan utara, Naim akan beli

    ReplyDelete
  10. Wow.. harus dicoba nih.. nampaknya sangat bagus untuk.mencuci

    ReplyDelete
  11. Bagusnye semua boleh guna untuk mencuci. Untuk cuci baju pon boleh guna untuk cuci sayur

    ReplyDelete
  12. Wah. Byk betul produk rangkaian shaklee ni. Sampai sabun cucian pun ada. Hebat2. Simpan satu produk mcm ni senang dekat rumah. Nak basuh je, boleh guna. Multipurpose

    ReplyDelete
  13. Uikk magic sgt ni. Satu brg boleh buat bermcm mcm keja. Wahh mmg patut ada kat semua rumah...terbaikk

    ReplyDelete
  14. Wow.. nice. All purpose la kiranya. Macam2 ya boleh guna. Kena cari ni

    ReplyDelete
  15. Wow. Ini memang akan banyak membantu suri rumah dan sekaligus mengurangkan perbelanjaan pembelian barangan keperluan rumah kan.

    ReplyDelete
  16. Woahh kagum yg amat sbb boleh cuci makanan ke pinggan ke pakaian ke kasut! Wonder how much is the price? Sbb ye lah kadang2 i malas sangat nak tukar2 pencuci ni. Kat rumah je bahagian sinki pencuci mangkuk lain, pencuci tangan lain, pencuci ni lain. Lain lain lah. Haha sebb alergik satu hal! Gini ha mudah one shot je!

    ReplyDelete
  17. wahhh multi purpose betul pencuci nie ya. senang ! boleh pakai untuk semua benda. jimat. okay nanti nak beli jugaklah. leceh beli banyak2 pencuci utk kegunaan2 tertentu. senang kalau ada cuma satu je mcm nie

    ReplyDelete
  18. wow! what also can wash.. this multi purpose cleaner looks so useful.. must hv for each and every household, isn't it?

    ReplyDelete
  19. Best bila ada pencuci multipurpose ni. Sangat membantu untuk irg yang bz mcm hakak. Plg penting ramuan dia selamat digunakan

    ReplyDelete
  20. Dahsyat juga pencuci jenis ni..cuci kasut smpai la ke makanan..dari layu terus nampak segar mcm baru petik...

    ReplyDelete
  21. Yes! Finally someone writes about symlin.

    ReplyDelete