Penang Road Famous Teochew Chendul Nu Sentral Review Restaurant

Hi assalamualaikum!

Fyi pernah try makan kat restorang ni sekali je masa hangout dengan kawan-kawan kat nu sentral masa cuti sem lepas raya haritu. So almost sebulan from the date kitorang makan kat restoran tu hehe. Saje nak review sebab first time try makan kat situ.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Ni antara menu yang ada. Memang ni je menu dia tak silap. Harga dia bagi aku agak pricy so masa tu kitorang order dua makanan je hehe.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant
Sotong Kangkung & Assam Laksa 

Rasa sotong kangkung dia sedap je. Cuma rasa kuah dia sama macam kuah kacang. And sotong dia sikit hahahaha. Tak puas makan. Assam laksa dia pulak rasa macam pelik sikit.

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Rasa assam laksa kuah dia rasa pelik sikit. Tak tau nak cakap macam mana haha tapi rasa macam ada yang kurang. Kebetulan dia bawak sambal bilis tu so dia makan sekali dengan assam laksa tu. Izzah kata sedap lah jugak bila dah tambah sambal bilis tu baru ada rasa katanya so sesiapa nak order sambal bilis tu boleh pm mak aku 012-624 8970 hahaha sempattt.

Mungkin rasa assam laksa dia memang begitu sebab masakan penang mungkin and kami ni tekak lain-lain hahaha. 

Penang Road Famous Teochew Chendul Review Restaurant

Tempat makan bersih, staff friendly. Lepas ni kalau datang lagi nak try makanan lain pulak hehe. Chendul tu patut try after this. Overall rating 8/10 :)

http://www.chendul.my/

Cawangan lain:
- Ipoh Perak
- Bayan Lepas, Pulau Pinang
- George Town, Pulau Pinang
- Petaling Jaya, Selangor
- Cheras, WP
- Ayer Itam, Pulau Pinang
- Klang, Selangor

6 comments:

  1. assam laksa is soooo my favourite!

    ReplyDelete
  2. Wahhhh tak pernah tahu pun ada chendul Milk tea dan chendul white coffee...

    ReplyDelete
  3. baca post gini tgh2 malam mmg mengundang kelaparan berganda betul hahahaha

    ReplyDelete
  4. tak penah makan sini.. tapi penahla nampak kedainya. yang outlet kat Penang boleh kata full all the time hehe..

    ReplyDelete