DAY 9 | Two Smileys That Describe Your Life Now

Assalamualaikum

Hai! K now dah hari kesembilan kot! Can't imagine macam mana aku boleh konsisten buat #10daychallenge yang kalau ikut peraturan it should be ONLY 10 DAYS tapi i take almost A MONTH hahahahahahahahah pffft. So before this aku ada laa jugak baca-baca balik entry #10daychallenge aku yang sebelum ni, bila baca balik semua rasa macam kelakar pulak. Lagi-lagi entry yang hari ke 3 tu..... (ni pun sebab ada kawan tegur ckp, "kecik-kecik lagi dah pikir pasal benda tu" then dia gelak)

Masalah sekarang, aku ni KECIK KE?! Haa maroh maroh hahahah.


Now kita teruskan dengan hari yang kesembilan. Ada tak bloggers lain buat challenge ni jugak? Kalau ada share laa jugak dengan syayee hihi malu laa jawapan aku je korang baca. 



1. Dalam hidup aku, or hidup semua orang, kita kena sentiasa hadapi semua yang bakal jadi dalam hidup kita kan? Sebab semua yang jadi sama ada baik atau buruk pasti akan 'mengajar' kita sesuatu. Kalau dalam islam, semua yang jadi ada hikmahnya right? So, dengan ini saya mempersilakan sesiapa yang mahu jadi sebahagian dalam life chapter aku. Sama ada nak buat baik ke, nak buat taik ke, silakan. In my life, whatever wants to happen, just face it. We don't even know what rewards we haven't get yet.



2. Bila something comes happen, masalah datang ke apa ke, jangan stress sangat doo. Aku selalu enjoy walaupun masalah datang sebab aku tak gemar kalau stress stress ni. Bila stress masalah bukan selesai pun. Just chill and enjoy the process. Anything yang comes to our life is a process. Masalah tak selesai kalau ikut emosi. Selain enjoy, otak kena berjalan untuk selesaikan masalah. Kalau stress otak tak jalan beb. So, chill.


Thanks for dropping by anyway!

2 comments:

  1. setuju that 2 smileys ...
    kalau kak pip pula, satu saja ... sentiasa positive ...so facing apapun, tetap chill kunun, muehehe ...have a nice day dear.

    ReplyDelete
  2. Apapun smile during hardtime will surely buat Kita lega kan

    ReplyDelete