DAY 7 | Four Turn Offs

Assalamualaikum


1. Smoke (Rokok)

Aku tak kisah kalau orang tu nak merokok tapi aku bengang betul kalau asap tu dilepasnya ke muka aku. Memang rasa nak bagi flying kick. Aku memang tak tahan bau-bau rokok ni. Kalau lalu sebelah orang yang ada bau rokok, aku akan tahan nafas dalam diam. Lepas habis je lalu aku bernafas macam orang semput haih. Asap rokok lagi bahaya daripada rokok tu sendiri tau.


2. Durian

Masa aku duduk taska dulu, pernah gak cikgu-cikgu aku bawak durian banyak gila then makan dengan budak-budak taska. That time aku memang tak pernah makan durian. Masak lemak tempoyak pernah lah hahaha. Aku pun sajelah nak try rasa durian masa tu sebab aku tengok semua orang makan so rasa macam aku paling rugi sebab tak makan buah yang digilai ramai sepanjang zaman. Aku rasa secalit je sekali ko muntah-muntah aku kat sinki. At first aku tahan je bau dia masa nak masuk dalam mulut aku tu sebab nak rasa en, sekali haaa. Senang cerita, bau dia pun aku tak tahan so no wonder lah aku muntah bila dah masuk mulut hahaha.


3. Make Up

Antara reason terpenting kenapa aku turn off dengan make up ni sebab muka aku jenis cepat rimas tau kalau pakai krim lah, blusher lah mende mende tu. Rasa macam muka aku tak bernafas. Panas je. Bedak pun aku pakai senipis-nipisnya je and lip balm sikit sebab taknak bagi lip kering. That's all. Act aku suka gak sebenarnya tengok video video make up sebab dia macam art kan, tapi janganlah tarok kat muka aku. Pls.


4. Sumbang Mahram

Aku cakap aku turn off dengan benda ni sebab aku pernah nampak masa aku pergi berjaya times square dulu. Tengah tengah ramai orang kottt melayu lagi perempuannya pakai tudung pulak tu Allahuuuu buat malu je. Orang sekelilling diorang duk tengok je perangai diorang. Tolonglah sedor sikit ni bukan negara barat okayh.



#6daysmore #waufactor #seagames2017 #volunteerseagames

1 comment:

  1. Wau bestnya kosistent je buat challenge.
    All the best!

    ReplyDelete