16 June 2017

Tak Cukup Baju Nak Melaram di Pagi Raya?

Assalamualaikum

Alhamdulillah kita dah sampai ke 10 ramadhan yang terakhir dan moga-moga ni bukanlah ramadhan yang terakhir kita. Moga Allah panjangkan umur kita untuk sampai ke ramadhan tahun depan inshaAllah. Disebabkan raya nak dekat, soalan 'cliche' yang aku nak tanya,

'macam mana persiapan raya?'

Hahaha. Dalam banyak-banyak persiapan raya yang korang patut amik berat, yang paling 'ter'ambik berat sekali mesti baju raya. Beli tiga helai baju baru pun rasa resah gelisah je sebab nebess nak pakai time raya hahaha (ada eh?).

Untuk tahun ni, family aku macam biasa memang tak ada warna tema untuk baju. Sebab kami masing-masing ada warna yang kami tak berkenan nak pakai and ada warna yang kami gila sangat nak pakai. Kalau pilih satu warna je, mesti akan ada yang bergaduh or bermasam muka di pagi raya hahaha. So, jalan penyelesaian untuk family macam aku ni, pilih CORAK yang sama. Settle bhahaha. Cuma warna je boleh pilih ikut warna feveret memasing. Sweet kan kami?


Act baju raya kitorang aku tak tahu lagi apa khabarnya di sana (dekat tailor) hahahaha. Tu pun mak aku sent gambar kat whatsapp. Sebab aku masih di terengganu belum balik selangor lagi. Tapi design kain baju raya kitorang ala-ala floral theme. Corak floral tu ada di keliling hujung kain. Adik-adik aku yang tiga orang tu memasing buat jubah dan dress. Aku ngan mak aku je memilih untuk buat baju kurung simple. Moto kami hanyalah biar simple janji selesa. Hihi. Tapi warna baju raya kitorang semua lawa-lawa. Rasa macam semua kain tu nak buat baju aku sorang je ahahahahah.

Tak Cukup Baju Nak Melaram di Pagi Raya?

Takpe, baju raya tak cukup takpe. Kita boleh tambah baju nak melaram time raya nanti kat Lazada. Sebab apa? Sebab diorang tengah buat sale gila kaw kaw sampai 80% untuk kita semua shopping pakaian raya kita buat mana yang masih 'tak cukup' baju raya tu ahahaha. Sale ni sampai 27 Jun je tau! Baik cepat! Lambat nanti sampai lambat baju raya korang menangis kat bucu rumah.

Aku pun tak ketinggalan juge ler nak ushar ushar sale lazada ni mana acii korang je dapat diskaun. Banyak gilaaaaa yang menambat hati aku tsk tsk :')

Tak Cukup Baju Nak Melaram di Pagi Raya?

Antaranya yang ni. Mana nak dapat weyh baju kurung lawo dan berkualiti 46 hengget je! Maka rugilah bagi rakyat malaysia yang tak mengambil kesempatan terhadap diskaun harga nenek jimat ni before last day sale ish ish ish. Nanti bila pakai time raya ada sedara tanya, "wah lawanya baju. beli mana?". Cakap je, ''i beli kat lazada time sale" dengan muka bangga. Kompem diorang jeles sebab dapat baju lawa dengan harga yang muroh gila.

Tak Cukup Baju Nak Melaram di Pagi Raya?

Act korang boleh dapat macam-macam lagi dengan Riang Raya Sale Lazada. Macam telekung, hijab, kurung wear, jubah, baju raya anak, and macam-macam lagi. Tak payah susah-susah suruh laki hang jadi pak guard depan butik nak tunggu korang pilih baju raya. Di lazada, semuanya ada kat hujung jari je. Cari jelah apa yang korang nak. Jarang orang buat sale baju raya sampai 80% kut.

So korang tak perlu risau kalau dah nak dekat raya tapi baju raya masih tak cukup. Or baju raya anak-anak laki bini tak sempat nak beli lagi apatah lagi nak tempah jahit. Beli je kat Lazada senang. Tak payah korang susah payah harungi hiruk piruk jam kat jalan raya semata-mata nak memperjuangkan baju raya korang. 

Mengapa pilih jalan susah sedangkan jalan senang dah terbentang luas depan mata? :/


Shop Your Raya Look with Discount up to 80%


Untuk pengetahuan korang jugak, Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Raya Sale ni berlangsung daripada 19 May sehingga 30 Jun di mana korang boleh dapatkan speacial diskaun sehingga 90%!

Jom terjah sekarang sebelum tarikh tutup, http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya

1 comment: