30 May 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

SGshop “Jom Shopping!” Contest


Peserta lebih daripada 20:
5 X RM 300 SGshop shopping credit

Peserta lebih daripada 40:
10 X RM 500 SGshop shopping credit


  • Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
SGshop menawarkan pelbagai barangan keperluan harian daripada barangan keperluan diri dan keperluan dalam rumah. Anda boleh mendapatkan pelbagai barangan seperti pakaian dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, perkakas dapur, perabut dalam rumah, barangan elektronik, keperluan pejabat dan sebagainya.

SGshop ni customer service dia bagus! Ada Live Chat dan Help Centre kalau korang sebagai pembeli ada apa-apa masalah. So jangan risau kalau ada masalah time shopping kat SGshop. Sekarang ni SGshop ada banyak buat promotion sempena ramadhan. Untuk clearance warehouse sale pun ada tau! Rugi tak grab. 

Dekat website SGshop korang boleh check kos penghantaran, boleh tengok size chart untuk korang shopping apa-apa pakaian, and kalau korang pening macam mana nak buat pembelian kat SGshop pun boleh refer help centre diorang.

SGshop pun ada buat sistem point terkumpul and korang boleh redeem voucher. Makin banyak korang shopping, makin banyak point yang korang akan dapat. So boleh lah redeem voucher lagi banyak!

Khas untuk member SGshop, korang akan dihadiahkan bermacam-macam membership programme bila korang mendaftar dan mula membeli belah. Boleh refer sini >>> Membership Programme


  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

TWO LAZY NOTEBOOK COMPUTER DESK ON BED TABLE MOBILE ALUMINIUM ALLOY FOLDING SIMPLE DESK WITH COOLING FAN
SGshop “Jom Shopping!” Contest

Disebabkan aku dah nak masuk U awal bulan depan, aku memang perlukan meja komputer lipat ni supaya senang aku nak buat kerja di mana-mana. Lagi-lagi nak siapkan assignment comfirm aku memang banyak guna laptop nanti. Kadang-kadang duduk kat meja lama-lama pun boleh lenguh. Dengan adanya benda ni, aku boleh buat kerja kat lantai, kat atas katil. Lagipun meja ni ada cooling fan so kalau laptop aku panas aku dah tak payah risau. Nak guna laptop sambil baring pun boleh kalau guna benda ni.


INTELLIGENT X3-233A FREQUENCY MICROWAVE OVEN MIDEA/HOUSEHOLD BEAUTY STEAMED CUBIC OVEN BODY
SGshop “Jom Shopping!” Contest

Aku ni boleh dikatakan hantu kek dan aku suka buat kek. Kat rumah aku takde oven so aku boleh buat kek yang simple-simple macam kek batik dengan cheese cake je. Kalau aku ada oven ni, bukan boleh buat kek je, kuih raya pun aku boleh buat sendiri. Lagi jimat dan lagi sedap (sebab buat sendiri hahaha). 


SUPOR/SUPOR CFXB40FC8040-75 RICE COOKER 4L INTELLIGENT HOUSEHOLD GENUINE 3-4-5-6
SGshop “Jom Shopping!” Contest

Bila aku ada rice cooker ni, boleh lah aku jimat duit belanja time kat U nanti. Nak makan apa-apa boleh masak sendiri je. Lagi jimat dan berkhasiat. Tak kan nak bawak periuk kat rumah kut nanti kesian mak aku nak masak nasi guna apa. So kalau aku ada rice cooker ni senanglah aku nak makan apa-apa kat asrama nanti.



Thank you for reading this entry!

4 comments:

  1. Wah, bolrh tahan jugak wishlist ni. Tq for joining. Best of luck :)

    ReplyDelete
  2. Wah, shad aim fordable table tu jugak.. Good luck sis.

    Shad
    https://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/06/sgshop-jom-shopping-contest.html

    ReplyDelete