10 April 2017

masa kecik-kecik dulu... (part 1)

assalamualaikum

masa kecik-kecik dulu, kalau pergi shopping memana ngan family, aku paling suka bila ibu singgah kedai sinma. kedai sinma tu kedai jewelry yang banyak getah rambut comey comey, skarf lawa lawa, pastu ada gelang, rantai, memang tempat aku ngan adik-adik aku cari bahan nak MENGGEDIK ala-ala datin kat situ.


masa kecik-kecik dulu... (part 1)



dulu parents aku selalu bawak jalan-jalan kat the store sungai buloh tu. memang aku paling gumbira bila diorang kata nak pegi the store (padahal the store je pungg). lepas makan ke, sambil-sambil cuci mata kat kedai-kedai dalam the store mesti aku cari sinma. dulu aku mana reti pikir harga aku main bedal je even getah rambut harga rm5 sebijik pun peduli apa aku janji lawo :')


lepas puas shopping singgah gerai roti boy beli roti kopi tu buat makan dalam kereta otw nak balik ke rumah haaa semua orang mesti suka roti ni enn enn. dulu harga murah je tapi hmm sejak gst ni nak beli dua ketul pun rasa mahal :')


masa kecik-kecik dulu... (part 1)
blessing your life with this roti gemokkkkkkkk


lagi satu kedai aku paling suka singgah ialah kedai buku. tak kiralah kedai buku popular ke mph ke tak popular ke kinokuniya ke semua aku suka! kalau tak singgah kedai ni time shopping balik rumah aku boleh dilanda kemurungan...


kalau dalam kedai buku aku suka beli stationary. tak kisah laa kalau kat rumah tu dah ada 80 batang pen pun aku mesti tambah lagi sebatang. konon macam souvenir baru balik dari kedai buku gitu. paling best en mak aku pernah cakap macam ni,


''sarah, hari ni ibu kasi sarah pilih 5 novel sarah suka. haa pilihlaa''


omaigad omaigaddddd! best nya. time tu memang aku gila novel tau. hey! tapi dulu aku baca novel budak-budak je masa tu belum terjebak lagi dengan novel cintan-cintun ek. biasa aku baca novel ain maisarah laa. haa ada lagi satu novel en aku obses gila-gila tau. novel tu dia macam siri tau. mostly tajuk-tajuk nya gini;


sarah dan senduk
sarah dan duit raya
sarah dan kasut tumit tinggi
sarah dan kompang
sarah dan anting-anting
sarah dan bunga mawar


sebab tajuk novelnya SARAH. hikhiks.


rasa bersalah pulak time tu kalau tak baca semua siri bhahaha. apehal sakai sangat aku dulu.


minat masuk kedai buku tu still ada laa. sebab aku memang gila buku (even kadang malas baca buku gak). sekarang pun aku jual buku hikhik.

@imanbookstore


zaman sekarang ni aku suka masuk kaison, daison japan, popular, jusco, butik, lepak scm, ioi, pizza hut, kfc, mekdi.... mana main dah beli jewelry kat sinma lagi... noob.


masa kecik-kecik dulu... (part 1)

1 comment:

  1. teringin pula nak makan roti tu. Kalau lalu tepi kedai dia, wajib beli lah.

    ReplyDelete